6544
5 x inspiratie voor tuinafscheiding
Gepubliceerd: 02-10-2019 Laatste update: 04-09-2020

Een eigen tuin, wat heerlijk! Maar je wil natuurlijk wel graag een beetje privacy. Dat creëer je met een tuinafscheiding tussen jouw tuin en die van de buren, of tussen de tuin en het steegje achter het huis. Weet je niet goed of je voor een schutting, haag of hekwerk moet kiezen? In dit artikel zetten we de 5 populairste vormen van tuinafscheiding voor je op een rij:

 

  1. Schutting

Het is waarschijnlijk de eerste optie waar je aan denkt: een mooie schutting om de tuin heen. Je kunt kiezen voor hout, bamboe of zelfs een schutting van wilgenmatten. Elk type schutting heeft een andere uitstraling en andere voordelen, maar allemaal brengen ze je uiteindelijk hetzelfde: een omheinde tuin waarin je van privacy en een fijne buitenruimte kunt genieten! Een schutting houdt de meeste ongenode gasten (mens en dier) buiten de tuin en je kunt deze prachtig laten begroeien met bijvoorbeeld kamperfoelie of clematis. 

inspiratiebrochures1.png

  1. Hekwerk

Vooral bij grote tuinen is hekwerk erg populair. Het is een efficiënte en strakke manier om de hele tuin te omheinen. Zodat je kind en hond zonder zorgen alleen in de tuin kunt laten spelen! Heb je een vrijstaand huis en wil je een veilig gevoel creëren met een hekwerk? Daar bestaan speciale anti-klim schuttingen voor. Maar ook laag hekwerk voor in de voortuin vind je op Hekwerkonline. Je kunt hekwerk heel goed combineren met een haag, struiken of klimplanten.

  1. Haag

De haag is een natuurlijke variant van een tuinafscheiding. Zeker wanneer je meerdere struiken en planten in de tuin hebt staan vormt de haag een bescheiden onderdeel van je tuin. Bovendien biedt een ligusterhaag, thuja of taxushaag een veilige plek voor vogels. Egels zoeken in de herfst voedsel tussen de bladeren onder de haag en insecten vinden er een rustplek. Een mooie manier om meer dieren in je tuin te krijgen! Als je de tuin echt dicht wil maken voor de hond, kun je onderaan de haag een rand van grof gaas maken. 

  1. Schanskorf

Tegenwoordig zie je veel erfafscheidingen van schanskorven in tuinen. Deze bestaan uit een dubbelstaafmat hekwerk en kunnen worden gevuld met verschillende soorten stenen: elke soort steen geeft een andere look! Privacy gegarandeerd, en de schanskorf schutting gaat samen met diverse architectuur stijlen.

  1. Gaaspaneel met hedera

Tot slot is ook het gaaspaneel, begroeid met de hedera, een mooie optie. Deze kun je als kant-en-klaar-haag laten plaatsen; al het eerste jaar groeit de hedera over het gaaspaneel heen. Al gauw kun je genieten van een inbraak werende, inkijk-vrije tuin met een groene uitstraling! Welke tuinafscheiding is jouw favoriet?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide