998
5 tuinklussen die met een korte werkbroek veel beter gaan
Gepubliceerd: 13-04-2022

In de tuin is altijd wel een klusje te doen. Van het inzaaien van de moestuin tot de groene aanslag op de tuintegels verwijderen. Als outfit kiezen veel enthousiaste klussers én hoveniers voor een korte werkbroek. Het voordeel hiervan is dat het allereerst een stuk minder warm is. Hierdoor ervaar je meer draagcomfort. Daarbij zijn de korte werkbroeken ook nog uitgerust met stretch. Zo heb je optimale bewegingsvrijheid. Als je een straatje gaat leggen of ander fysiek zwaar werk, is het aan te raden om toch een lange werkbroek te dragen. Met warmte is een korte werkbroek erg fijn, al is de bescherming van de lange variant wel beter. Deze 5 tuinklussen zijn veel fijner met een korte werkbroek!

Inzaaien van de moestuin

Heb je een kas in de tuin? Dan kun je het hele jaar door groente, fruit en kruiden kweken. Een korte tuinbroek is erg fijn, doordat de temperaturen in de kas flink kunnen oplopen. Zeker als je planten verpoot, groente en fruit gaat inzaaien in de moestuin of de grond omspit heb je behoefte aan optimale ventilatie.

Het is fysiek een inspannend karwei, wat je zult merken aan je eigen lichaamstemperatuur. Die loopt op! Als er ook nog flink gespit moet worden in een harde ondergrond, loopt het zweet al snel over je rug. Een korte werkbroek is dan een stuk koeler om te dragen als een lange. 

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Dakgoten leeghalen

De ladder op om de dakgoten leeg te halen loont zeker. Het zorgt ervoor dat het water goed door kan lopen én het voorkomt de kans op lekkages of overstromingen. Bij warm weer doe je dit het liefste in een korte werkbroek. Zeker omdat deze klus vaak op een hoge ladder gebeurd. Dan wil je een werkbroek dragen die ventileert.

Daarbij geeft een korte werkbroek meer bewegingsvrijheid. Van de goot meteen het platte dak om die ene dakpan recht te leggen. Of vanaf het dak terug naar beneden om de waterton zó te zetten dat deze het meeste regenwater opvangt. 

Vogels hebben nog wel eens de gewoonte om hun nest in de dakgoot te maken. Een fijne plek voor hen natuurlijk, maar ook met de kans op overstromingen voor jouzelf. Er is een kans dat je wat vogelnesten verplaatsen moet. Of dat je nesten met eieren vindt. Ook een dode vogel in de dakgoot kan voor overlast zorgen. Zowel van stank als van opstopping. Staat het leeghalen van de dakgoten al op jouw tuinklussen lijst? 

De tuin onkruidvrij maken

Onkruid weghalen, die klus komt in een jaar meermaals terug. Zeker in tijden van veel regen blijft het maar opkomen. Het helpt als je onkruid meteen na de dag van regen verwijdert. De grond is dan zacht en je zult merken dat dit klusje een stuk sneller gaat.

Als je de grond onkruidvrij maakt en de ondergrond hard is, kost dit meer spierkracht. Behalve een korte werkbroek is een shirt met korte mouwen ook fijn als outfit. Zeker als je deze combineert met een vest. Met laagjes bovenkleding werken maakt buiten werken een stuk beter te doen.

Ben je van plan om een bloemenperk aan te leggen? Koop dan zeker tuindoek. Dit helpt al veel om onkruid te voorkomen. Ook bodembedekkers in je perk zijn manieren om de groei van het onkruid wat aan banden te leggen. Met daarbij wel het voordeel dat je (groene) planten in je tuin hebt staan. 

Zand of grond kruien

Je terras ligt er wat verzakt bij. Of je wilt de trampoline voor je kinderen nu toch echt gaan ingraven. Vaak start dit als de grond eenmaal braak ligt, met veel zand of grond met de kruiwagen storten. Met iedere schep lijkt het of die berg misschien nooit minder wordt. Tot je na een paar keer kruien toch zeker wel ziet dat de zandhoop aan de ene kant beduidend kleiner is geworden.

Een korte werkbroek voert de lichaamswarmte goed af én geeft optimale bewegingsvrijheid. Ook zand wat je in je korte broek of laars krijgt, is eenvoudiger af te kloppen met deze broek aan. Daarbij heb je al je gereedschap eenvoudig bij de hand. Even meten hoe groot de diameter moet worden voor de trampoline? Je meetlint zit in één van de zakken.

Ook papier, rekenmachine en handschoenen berg je eenvoudig op in de praktische werkkleding. Als het zand verdeeld is, wissel deze dan om voor de lange broek. Met kniestukken zodat je optimale ondersteuning hebt om jouw terras helemaal in topconditie te brengen.

Werkzaamheden bij de vijver

In de lente komt alles tot bloei. Na een lange winter zul je merken dat je in de lente ook veel meer werkzaamheden in de tuin doet waarbij water komt kijken. Van het opblaasbare zwembad opzetten en schoonmaken, tot de vijver eens onder handen nemen.  Nieuwe vijverplanten in de vijver plaatsen tot de keien rond de vijver herschikken. Ook nieuwe vissen in de vijver of gaas erover bevestigen zijn allemaal voorbeelden van lente tuinklussen. 

Een korte broek tijdens deze werkzaamheden geeft als grote voordeel dat de stof veel sneller droogt. Mocht je de pomp willen pakken, dan hoef je niet lang te wachten tot je natte broek weer meebeweegt. De stretch stof in de korte werkbroek geeft je optimale bewegingsvrijheid. 

Heb je advies nodig welke korte tuinbroek voor jou aan te raden is? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag aan een passende werkbroek.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids