649
5 tips voor de inrichting van een border
Gepubliceerd: 13-04-2023

Er zijn veel verschillende manieren om een border in te richten dat het soms lastig kan zijn om te kiezen wat je precies wilt. Gelukkig zijn wij  er om je te helpen met vijf leuke ideetjes voor het inrichten van je border.

Maak gebruik van verschillende hoogtes

Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het inrichten van een border is het gebruik van verschillende hoogtes. Door planten met verschillende hoogtes te combineren creëer je meer diepte en structuur in de border. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hogere planten zoals de ridderspoor en de zonnehoed en deze combineren met lagere planten zoals de lavendel en het madeliefje. Het resultaat is een mooie, gelaagde border die er prachtig uitziet.

Gebruik een borderrol

Een borderrol is een handige manier om je border netjes af te bakenen. Dit kan een mooie toevoeging zijn aan je tuin en zorgt er tevens voor dat je planten niet zomaar uit de border kunnen groeien. Op borderrand-kantopsluiting.nl vind je verschillende soorten borderrollen die je kunt gebruiken.

inspiratiebrochures1.png

Kies een rol die past bij de stijl van je tuin en ga aan de slag! Je kunt bijvoorbeeld een lage borderrol gebruiken om een scheiding te creëren tussen je gazon en een bloembed, of een hogere borderrol om hoogte en diepte toe te voegen aan je tuin. Wees niet bang om creatief te zijn en verschillende soorten borderrollen te mixen en matchen om een unieke en gepersonaliseerde uitstraling voor je tuin te creëren. Als je eenmaal de borderrollen op hun plek hebt, kun je gaan experimenteren met verschillende planten en bloemen om een mooie en kleurrijke display in je border te creëren.

Naast houten, stenen en kunststof borderranden zijn er ook metalen borderranden verkrijgbaar voor gebruik in tuinen. Hier zijn verschillende soorten borderranden te zien, elk met zijn eigen unieke voordelen en eigenschappen. Ongeacht het type rand dat je kiest, kan het een mooie en praktische toevoeging zijn aan je tuin, wat zorgt voor een nette afwerking van je bloembedden en voorkomt dat gras en andere planten zich in de border verspreiden.

Het aanleggen van een borderrand is meestal vrij eenvoudig en kan je zelf doen met behulp van wat basismaterialen en gereedschap. Het is echter wel belangrijk om de randen goed vast te zetten, zodat ze niet verschuiven of omvallen. Bovendien is het essentieel om de randen af en toe schoon te maken en te onderhouden, zodat je tuin er altijd netjes uitziet.

Creëer een kleurrijk geheel

Een kleurrijk geheel creëren is een geweldige manier om een saaie border tot leven te brengen. Je kunt verschillende kleuren combineren om een prachtig geheel te maken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor rode rozen, paarse lavendel en gele zonnebloemen. Deze combinatie van kleuren zal zorgen voor een levendige en kleurrijke border. Door het spelen met kleuren en het kiezen van de juiste planten, kun je een border creëren die er prachtig uitziet gedurende het hele seizoen. Zorg er wel voor dat je planten kiest die goed bij elkaar passen qua zonlicht en waterbehoefte, zodat ze allemaal kunnen floreren en bijdragen aan het kleurrijke geheel.

Kruidenborder

Als je van koken houdt, is een kruidenborder een geweldige toevoeging aan je tuin. Je kunt verschillende kruiden planten, zoals basilicum, peterselie, tijm en rozemarijn, en ze vervolgens gebruiken om je favoriete gerechten op smaak te brengen. Het is ook een geweldige manier om verse kruiden bij de hand te hebben voor het maken van thee.

Rotstuinborder

Een rotstuinborder is perfect voor diegenen onder ons die van een natuurlijk ogende tuin houden. Je kunt rotsen en stenen gebruiken om een ​​bergachtig effect te creëren en vervolgens planten gebruiken die goed groeien in een rotsachtige omgeving. Een mooie manier om een ​​vleugje wildernis aan je tuin toe te voegen. Overweeg bijvoorbeeld om planten te gebruiken zoals vetplanten, kruipers, enkele soorten grassen en kleine struiken.

Voeg wat kleine bomen of heesters toe om hoogte te creëren en gebruik verschillende kleuren om de tuin nog levendiger te maken. Zorg ervoor dat je de planten goed verzorgt en regelmatig snoeit om te voorkomen dat ze de rotsen overwoekeren. Een rotstuinborder kan wat werk vergen, maar het resultaat is absoluut de moeite waard als je een natuurlijke en rustieke uitstraling aan je tuin wilt geven.

In onze Tuin rubriek kun je nog meer ideeën vinden voor het ontwerpen en organiseren van je tuin. We hebben artikelen over alles, van het kiezen van de juiste planten voor je tuin tot het creëren van een mooie buitenruimte. Voor de beginner of gevorderde tuinman (of vrouw). 

Veel succes en plezier met het creëren van jouw ideale border in de tuin! Vergeet niet om ons te volgen voor meer inspiratie en handige tips op het gebied van wonen en interieur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide