1351
4 tips om jouw tuin op te knappen
Gepubliceerd: 23-03-2020 Laatste update: 11-06-2023

Voor veel mensen is de tuin een belangrijke plek van het huis, vooral in de zomer. Je wilt dan ook dat je tuin er netjes bij ligt. Het kan alleen best wat moeite kosten om je tuin te onderhouden of op te knappen. Meestal heb je hier geen zin in en is het een vervelende klus. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen die dit makkelijk maken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, hiermee gaat het opknappen van je tuin een stuk beter.

Bescherm je terras

Als je je tuin netjes wilt houden, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. Dit voorkomt dat je tuin er later verwaarloost uit ziet. Wat je daarom altijd moet doen, is je terras beschermen, dit is namelijk een plek waar je veel gebruik van maakt. Je kunt het hout bewerken met een power gel. Als je hout wit geverfd is, kun je kiezen voor een hardwax olie wit.

Nieuwe planten en bloemen

Iets wat iedereen kan doen en een groot effect heeft op de uitstraling van de tuin, is het planten van nieuwe bloemen en planten. Hierdoor ziet je tuin er direct als nieuw uit. Let wel goed op dat je regelmatig het onkruid verwijderd, anders is het zonde van de nieuwe planten die je hebt gekocht. We hebben een paar planten die het door het hele jaar goed doen op een rij gezet.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

  • Camille
  • Hortensia
  • Lavendel
  • Rozenstruik
  • Leliegras

Je meubels

Ook de meubels zijn een erg belangrijk onderdeel die je tuin kunnen maken of breken. Daarom is het sowieso goed om je meubels net als het terras te bewerken met een beschermend materiaal. Je meubels krijgen namelijk aardig wat te verduren, vooral als deze in de winter ook buiten staan. Als de meubels van hout zijn kun je ook kiezen voor een powergel, en anders moet je even kijken wat er geschikt is.

Kies voor onderhoudsvrij

Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kun je het beste kiezen voor een tuin die zo veel mogelijk onderhouds vrij is. Als je niet houdt van tuinieren is dit een goede optie. Kies bijvoorbeeld voor een grote grasmat en verder veel grote tegels. Om het aan te kleden kun je een aantal grote plantenbakken neerzetten. Voor een tuin als deze hoef je weinig te onderhouden en het geeft een strakke en verzorgde uitstraling.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids