1235
3 tips om je oprit in winterstaat te krijgen

We gaan weer richting de koude maanden van het jaar. Vallende blaadjes, ijzel, een gladde oprit... het zijn de ongemakken die in de winter veelvuldig voorkomen. In dit artikel voorzien wij je van 3 tips om ervoor te zorgen dat jouw oprit snel in winterstaat komt. 

Gehele oprit sneeuwvrij maken

Wil jij je auto thuis opladen?  Je kunt er voor kiezen om de gehele oprit sneeuwvrij te maken, om beter bij je laadpaal van bijvoorbeeld Laadkompas te kunnen. Kies ervoor je oprit geheel sneeuwvrij te maken als deze verschillende functies heeft. Misschien staat je elektrische auto op de oprit, heeft je oprit toegang tot de voordeur en wordt er veel over de oprit naar de achtertuin gefietst. In dat geval is het handig de gehele oprit sneeuwvrij te maken. Zo ontstaan er minder snel ongelukken in de winter op jouw oprit.

Deel van de oprit sneeuwvrij maken

Je kunt ook een deel van de oprit sneeuwvrij maken. Dit doe je bijvoorbeeld als je de oprit enkel gebruikt om naar de voordeur te lopen. Je kunt dus het pas sneeuwvrij maken dat via de weg over jouw oprit naar de voordeur loopt. Hierdoor kun je makkelijk naar je elektrische auto lopen, de auto opladen en kan een postbezorger ook makkelijk bij jou de post bezorgen.

Strooizout gebruiken

Je kunt ook strooizout gebruiken om sneeuw te ruimen van je oprit. Dit materiaal wordt vooral op grote wegen gebruikt om schade te voorkomen. Strooizout is eigenlijk zout wat aan water wordt toegevoegd, waardoor het vriespunt lager zal worden. Hierdoor zullen de stenen minder snel glad worden. Wanneer je weet dat het gaat sneeuwen en vriezen, dan kun je ook preventief strooizout op de oprit strooien. Ook als er al wat sneeuw op je oprit ligt, kun je gebruik maken van strooizout. Je kunt het strooizout op verschillende manieren op de oprit aanbrengen. Namelijk met de hand of via een speciale zoutstrooier. Zo zal je het zout een stuk gelijkmatiger verspreiden dan wanneer je dit enkel met de hand doet. Weet jij al hoe je jouw oprit in winterstaat wilt krijgen? Maak gebruik van onze tips en ga aan de slag met jouw oprit, zodat je hier veilig overheen kunt lopen naar je auto in de winter.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners