1519
3 herfstachtige do-it-yourself ideeën voor je tuin
Gepubliceerd: 07-10-2020

Houd jij ervan om lekker creatief bezig te zijn? Zelf ontwerpen, knutselen, tekenen, verven… Als je graag zelf dingen maakt, dan is dit artikel zeker de moeite waard om te lezen. Wij hebben namelijk drie do-it-yourself ideeën voor je op een rij gezet; leuke items die je tuin herfst- en winterproof maken. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

 

Vogelhuisje timmeren

Wil je de vogels in je tuin een handje helpen nu het minder lekker weer wordt? Dan kun je je eigen do-it-yourself vogelhuisje maken. Veel mensen denken dat een vogelhuisje enkel in de lente nodig is zodat vogels er kunnen nestelen, maar ook in de herfst en winter zijn vogelhuisjes erg belangrijk. Vogels zoeken immers vaak een veilige plek om te schuilen tegen slechte weersomstandigheden en roofvogels. Vogels gebruiken vogelhuisjes ook graag als slaapplaats tijdens koude winternachten. Kortom, tijd om aan de slag te gaan! 

inspiratiebrochures1.png

Houd je van schilderen, maar is het zagen en timmeren niet je sterkste punt? Koop dan een bouwpakket en laat je creativiteit los op het schilderwerk. Wil je het van A tot Z zelf doen? Kijk dan eens op de website van de Vogelbescherming. Zij vertellen je precies welk formaat, binnenmaten en invliegopening geschikt is voor welk type vogels. Naast dat het er leuk uitziet, is het uiteraard wel prettig als de vogels het huisje ook écht kunnen gebruiken.

Warme deken

Heb je de loungeset nog buiten staan en vind je het heerlijk om ’s avonds met een warme kop chocolademelk en een goed boek voor de buitenkachel te kruipen? Dan mag een warme deken natuurlijk niet ontbreken. Grote, grove dekens zijn nu hartstikke trendy en deze kun je geheel zelf fabriceren. Het enige wat je nodig hebt is een grote hoeveelheid dik en grof merino wol en twee pvc buizen die je al breinaalden kunt gebruiken. En dan is het breien geblazen! Kies bij voorkeur een mooie herfstachtige kleur wol, denk aan donkergroen, okergeel of bruin. Dan wordt het écht de ideale buitendeken! 

Wandkleed

In de herfst en winter kan de tuin er nogal grauw uitzien. Als je in de herfst en winter nog wel veel gebruik maakt van je terras of overkapping, dan kun je de ruimte gezellig maken door een wandkleed aan de koude muur te hangen. Ook een wandkleed kun je geheel zelf maken. Met een wandkleed kun je eenvoudig je saaie muren meer kleur geven en warmer laten ogen. Wat je allemaal nodig hebt voor een do-it-yourself wandkleed? Allereerst een houten stok (om het wandkleed aan op te hangen), stof, touw, verf en naaigerei. Laat je creativiteit los op het doek en maak er iets moois van!

Met welk item ga jij aan de slag?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide