1740
Welke type parasol past bij jou?
Gepubliceerd: 04-10-2018 Laatste update: 14-11-2018

In Nederland laat het zonnetje zich steeds vaker van zijn beste kant zien. Een parasol is dan onmisbaar om je tegen de zon te beschermen. Zeker tussen 12 en 15 uur wanneer de zon op zijn sterkst is, is het belangrijk om een schaduwplekje op te zoeken. Dat kan prima door gebruik te maken van een parasol. Deze is al meer dan 3000 jaar geleden uitgevonden en werd eerst door de Egyptenaren gebruikt om zich tegen de warme zon te beschermen en later volgden ook de Grieken en de rest van de wereld.

 

Parasols zijn er in vele soorten en maten. Niet iedere parasol is geschikt voor elke situatie. Daarnaast is het type parasol wat je nodig hebt ook erg afhankelijk van je wens. Wil je een groot oppervlak voorzien van schaduw of een klein hoekje in de tuin. Wat je wens ook is, de keuze in parasols is reuze! Wij zetten de verschillende soorten en hun eigenschappen voor je op een rij.

Stokparasol
De meestverkochte en meest traditionele parasol is toch wel de stokparasol. Je herkent hem aan een stok die in het midden van de parasol bevestigd is. Een stokparasol wordt ook wel een tuinparasol genoemd en is in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt kiezen tussen een vierkant, rond of rechthoekig doek en er is een ruime keuze in de materialen. Een stokparasol is gemakkelijk op te zetten en op te bergen .

Zweefparasol
Een zweefparasol is een parasol die als het ware over je terras heen zweeft. Hij is een stuk groter dan een stokparasol en hij heeft ook geen stok in het midden maar wordt door een mast aan één zijde vastgehouden. Heel handig bijvoorbeeld boven een tuintafel waar je geen gat in hebt maar toch een parasol boven wilt plaatsen. Een zweefparasol kan gemakkelijk omhoog gedraaid worden en kan vaak ook nog kantelen. Een zweefparasol is wel wat duurder dan een stokparasol en je hebt er ook wat meer ruimte voor nodig dan een stokparasol

Bovengenoemde parasols zijn wel de meestvoorkomende parasols die onderling uiteraard in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar zijn. Daarnaast kennen we ook nog een muurparasol, eentje die aan de muur bevestigd wordt en ideaal is als je weinig ruimte op je balkon of terras hebt. Ook zijn er nog speciale balkon parasols verkrijgbaar die perfect toe te passen zijn op.... het balkon!

Kijk bij je keuze voordat je een parasol kopen gaat dus goed naar de ruimte die je hebt en hoe je hem wilt gebruiken. Ook is het goed om te kijken hoeveel wind er staat op jouw balkon of terras. Wanneer er wat meer wind dan gemiddeld is zul je een parasol moeten kiezen die niet 123 weg kan waaien. Je kiest dan voor een zwaardere voet of een grondanker zodat je hem echt vastmaakt aan de grond. Uiteraard is het altijd verstandig om de parasol dicht te doen als het echt hard gaat waaien!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids