1469
Welke stijl badkamer past bij jou?
Gepubliceerd: 30-05-2016 Laatste update: 25-04-2017

Een van de leukere dingen van het ontwerpen of opnieuw inrichten van de badkamer is voorpret van het bepalen van de stijl en het uitzoeken van de meubels en accessoires. Welke soort badkamer je kiest is natuurlijk volkomen afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je kan ervoor kiezen de meubels en tegels aan te laten sluiten bij het kleurenpalet en design van de rest van je huis, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wanneer je voor een inrichting gaat waarbij je voornamelijk organische materialen en kleuren gebruikt en waarin de nadruk op wellness ligt wordt de badkamer als het ware een oase in de woning. Je kan hierin gaan voor het type Finse sauna met veel hout, de Oriëntaalse hamam waarin aardetinten en marmer centraal staan of een minimalistische Zen ruimte waar je weer helemaal tot jezelf komt.

Meubelen bepalen de stijl
Met de kleur van de wanden en de vloer geef je vanzelfsprekend een bepaalde uitstraling aan een vertrek, in dit geval de badkamer. Dit is echter niet doorslaggevend voor de stijl die je eraan wil geven. Een witte of een terra gekleurde wand kan bijvoorbeeld in elke soort badkamer. Het zijn de meubels waarmee je de sfeer bepaalt. Met moderne badkamermeubels creëer je, alleen al door het plaatsen van een wastafelmeubel, meteen al een klassieke of trendy stijl. Combineer met een opvallende spiegelpartij, veel helder licht en een paar luxe, maar functionele accessoires en klaar is Kees.

Gaat je voorkeur meer in de richting van onbewerkte organische materialen, sfeerlicht en vooral eenvoud, stel je met onbewerkte steigerhouten badmeubels en granieten opzetwasbakken in een handomdraai hele moderne badkamer. Misschien ook handig te weten is dat steigerhouten badmeubels prijstechnisch veel gunstiger liggen dan designmeubelen en je ze werkelijk in alle vormen en maten kan krijgen die je, je maar bedenken kan. Bij de fabricage zijn ze immers niet afhankelijk van mallen. Mocht je je twijfels hebben over het gebruik van onbewerkt hout in een vochtige ruimte; in het geval van badkamermeubels van steigerhout zijn ze gebeitst of behandeld met olie en voorzien van een hardener. Ze zullen dus beslist niet gaan schimmelen of rotten.

snoeiguide-banner-2024.png

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids