2024
Loungeset beschermen
Gepubliceerd: 10-02-2017 Laatste update: 25-04-2017

Uw loungeset beschermen met een speciale hoes kan wonderen doen! Heeft u er voor gekozen om een mooie, dure loungeset aan te schaffen? In dat geval is het altijd een goed idee om ook te investeren in een speciale hoes. Een dergelijke hoes zorgt er in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht niet enkel en alleen voor dat de levensduur van de materialen zo optimaal mogelijk wordt gehouden, daarnaast zult u merken dat er ook veel minder onderhoud moet worden toegepast. Wilt u dus met andere woorden uw loungeset beschermen tegen de weersinvloeden evenals alle andere elementen uit de natuur? Dan is het bestellen van één van de verschillende beschermhoezen op de markt altijd een goed idee.

Is een hoes 100% waterdicht?
Veel fabrikanten willen u graag doen geloven dat de beschermhoes voor uw loungeset 100 procent waterdicht is. Wij kunnen u echter vertellen dat, dat niet het geval is. Het probleem zit hem in het feit dat de verschillende delen van een hoes voor een loungeset aan elkaar zijn gestikt. De naden die hierdoor ontstaan vormen een niet onbelangrijk probleem. Dit zijn immers de zwakke plekken van uw beschermhoes. Het water kan zich hier zeer eenvoudig een weg door banen waardoor het alsnog aan de loungeset zelf kan. Omwille van deze reden wordt het ook mits gebruik van een beschermhoes nog steeds aangeraden om het geheel onder een afdak te plaatsen.

Kies voor een goed passende hoes
Wanneer u een hoes voor uw loungeset gaat aanschaffen is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat deze precies past. Een niet goed passende hoes schiet haar doel namelijk volledig voorbij. Het water kan er namelijk zeer eenvoudig onder geraken net als vuil en andere zaken die uw loungeset kunnen aantasten. Daarnaast kan ook de wind haar rol spelen waardoor de hoes haar bescherming volledig verliest. Gaat u dus met andere woorden investeren in een hoes? Wees er dan zeker van dat u een goed beeld heeft van de afmetingen waar uw loungeset over beschikt. Alleen door de hoes hierop af te stemmen zult u merken dat u kunt genieten van de best mogelijke bescherming.

Kan de hoes van mijn loungeset verkleuren?
Veel mensen die er aan denken om een speciale hoes ter bescherming van hun loungeset te kopen stellen zich de vraag of deze kan verkleuren. Het feit of een hoes al dan niet kan verkleuren is afhankelijk van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. We onderscheiden op dit vlak drie verschillende mogelijkheden, namelijk:  • Polyethylene

  • Non-wolven 3 lagen constructie

  • Polyester


Wordt er gebruik gemaakt van een polyethylene hoes? In dat geval hoeft u geen rekening te houden met ook maar enige verkleuring. Dit geldt eveneens voor de non-wolven 3 lagen constructie. Wordt er gebruik gemaakt van een voordeligere hoes van polyester? In dat geval kan er wel verkleuring optreden. Let wel op, het spreekt voor zich dat polyester in verschillende kwaliteiten beschikbaar is. Hoe beter de kwaliteit, des te kleiner de kans is dat u snel wordt geconfronteerd met verkleuringen. De hogere kwaliteit hoezen koopt u bijvoorbeeld bij Latour tuinmeubelen.

Zorg voor een hoog, uitstekend punt in het midden
Om er zeker van te zijn dat er niet teveel water op de hoes van uw loungeset blijft liggen is het altijd een goed idee om in het midden van de hoes een hoog uitstekend punt te voorzien. Op deze manier ontstaat het principe zoals we dat ook zien bij een hellend dak. Het water blijft immers niet allemaal op de hoes liggen en wordt vlot afgevoerd naar één van de zijkanten. Op deze manier wordt niet alleen het gewicht dat druk uitoefent op de loungeset ingeperkt, daarnaast wordt ook voorkomen dat er eenvoudig veel regenwater onder de hoes terecht kan komen. Zo slaat u met deze eenvoudige tip twee vliegen in één klap.

De positieve gevolgen van een beschermhoes
Ondanks het feit dat een beschermhoes voor uw loungeset dus niet meteen alle vooropgestelde verwachtingen zal inlossen neemt dit niet weg dat ze een niet onbelangrijke meerwaarde kan betekenen voor de levensduur en de uitstraling van uw loungeset. Door gebruik te maken van een beschermhoes op het ogenblik dat de loungeset niet wordt gebruikt wordt er niet alleen voor gezorgd dat ze langer haar authentieke uitstraling blijft behouden, daarnaast zult u ook veel minder onderhoud moeten uitvoeren. Een loungeset die open staat wordt namelijk continue blootgesteld aan de verschillende elementen uit de natuur. Dit kan vogelpoep zijn, maar ook natte, vallende bladeren kunnen vervelende vlekken veroorzaken. Wilt u er dus zeker van zijn dat uw loungeset zo'n optimaal mogelijke levensduur zal hebben en dat u niet op korte termijn weer opzoek moet naar een loungeset aanbieding? Dan is het verstandig te kiezen om te investeren in een beschermhoes altijd een zeer interessante keuze!


snoeiguide-banner-2024.png

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids