1502
Dedon TIGMI
Gepubliceerd: 29-01-2016 Laatste update: 25-04-2017

Ledere zoveel tijd introduceert DEDON een kenmerkend meubelstuk met de kracht om de manier waarop we denken over outdoor wonen te veranderen. Nu, in de traditie van het roterende ligbed ORBIT en de hangende loungezetel NESTREST, verschijnt TIGMI van Jean-Marie Massaud. Bank en beschutting worden gecombineerd op een nieuwe manier die esthetisch bevredigend en uiterst comfortabel is, waardoor TIGMI mensen buiten samenbrengt als nooit tevoren.

De structuur die aan de basis ligt van TIGMI is buitengewoon breed en diep. Het meubel biedt met gemak plaats voor meerdere mensen en heeft een aanvullende functie als slaapbank, waarop twee personen in een intiem comfort kunnen slapen. TIGMI is echter op zijn best als hij gecombineerd wordt met het bijpassende geweven dak. Het meubel is een opmerkelijk uniform stukje microarchitectuur en het biedt tegelijkertijd het gevoel van binnen en van buiten zijn, waarbij het doet denken aan de ontspannen sfeer van een schaduwrijk prieel.

TIGMI is handgeweven door de meesterwevers van DEDON in een open, semitransparante stijl, en roept het beeld op van een geimproviseerde, rieten palmbedekking van een palapa of strandhut. Terwijl licht en schaduwen over het interieur spelen, worden de gebruikers vervoerd naar een vakantiesfeer, alsof ze samen
verzameld zijn in een strandbar of een rustiek resort. TIGMI is aan drie zijden omsloten en zorgt voor een gedeeld zicht dat deze gemeenschappelijke ervaring versterkt

Als een van de meest comfortabele meubels die DEDON ooit heeft ontworpen beschikt TIGMI over twee lagen kussens rondom een dikke buitenlaag bedekt met speciale waterdichte stof en een zachte binnenlaag (de laag die de huid raakt) met de luxueus zachte outdoor bekleding van DEDON. De lichte binnenlaag kan eenvoudig verwijderd en opgeborgen worden, terwijl de sneldrogende laag eronder buiten kan blijven. Het gemak van het tweeledige kussenconcept wordt geëvenaard door het bevestigingssysteem van het bovenstuk, waarvoor geen gereedschap benodigd is.

De door Jean-Marie Massaud ontworpen TIGMI is vernoemd naar een Berbers woord dat zowel "huis" als "schaduw" betekent en het vertegenwoordigt een unieke combinatie van bank en onderdak, gezelligheid en gemeenschappelijkheid, comfort en gemak. Een icoon in de maak, en de volgende in een lijn van kenmerkende DEDON-meubels die de manier waarop we het buitenleven ervaren transformeren.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids