2311
Tuinmeubels in stijl
Gepubliceerd: 02-08-2017

Het is altijd iets om even goed bij na te denken; het uitzoeken van een nieuw tuinmeubel. Behoorlijk wat mensen hebben reeds een uitgesproken voorkeur als het aankomt op interieur. Deze voorkeur wordt natuurlijk voortgezet in de keuze voor een nieuw aan te schaffen tuinmeubel. Niet alleen oogt een tuin in dezelfde stijl als het interieur van het huis rustiger, het maakt van het interieur en de aangrenzende buitenruimte een strak geheel. Een tuinmeubelspecialist is op de hoogte van tijdloze ontwerpen waarmee je nog jaren vooruit kan. Schroom daarom niet om een expert te vragen naar de diversiteit aan mogelijkheden.

Beginnen bij het begin 
Het spreekt voor zich dat tuinmeubelen moeten voldoen aan een zekere duurzaamheid. Regen en wind, koude en warmte; een tuinmeubel in een Nederlandse tuin moet wel tegen een stootje of twee kunnen. Geliefde materialen zijn daarom teakhout, aluminium en kunststof draad voor wicker. Als kussens gebruikt men bij voorkeur het zachte maar stevige textilene met waterafstotende vulling. Nu de beste stevige én zachte buitenmaterialen voorhanden zijn, zijn de mogelijkheden voor mooie tuinmeubelen nagenoeg eindeloos. Dit zie je dan ook terug bij het aanbod van diverse tuinmeubelspecialisten.

Strak en modern
Een populair ontwerp voor veel loungehoeken is de minimalistische, hoekige stijl. Deze moderne stijl sluit aan bij zo goed als elke smaak. Door het efficiënte, hoekige ontwerp wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Een hoekbank in deze stijl vormt, in combinatie met een loungetafel, als snel een compleet en uitnodigend plaatje in een tuin. Het is ook makkelijk aan te vullen met diverse andere soorten tuinmeubelen als hockers en bijzettafels. De bijbehorende kussens zijn eveneens simpel en efficiënt in gebruik. De kleurschakeringen zijn meestal effen en in een aardse kleur.

Romantisch buitenleven
Behalve deze strakke uitvoering zijn er ook diverse andere stijlen die een persoonlijk tintje geven aan je tuin. Wie een romantische stijl als voorkeur heeft, komt al snel uit op wicker tuinmeubelen. Omdat er sprake is van een gevlochten opbouw, kan er met dit materiaal makkelijk een afwijkende vorm gegeven worden. Victoriaans aandoende stijlen passen in een weelderige, bloeiende tuin en geven de nodige elegantie aan de uitstraling. Het roept associaties op met liefde voor natuur en rustgevende rituelen, zoals een Engelse theeceremonie.

Ruw comfort
Een bijzondere stijl is die van tuinmeubelen die zo uit de natuur lijken te komen. Met een ietwat tropische aanblik, worden houten tuinmeubelen met een ogenschijnlijk minimale bewerking, in elkaar gezet. Met een opzettelijk ruwe afwerking past deze stijl in een wildere setting. Denk hierbij aan planten met felkleurige bloemen en dichte begroeiing. Omdat deze meubelen over het algemeen een wat minder comfortabele basis hebben, valt het aan te bevelen om het op te leuken met felkleurige kussen en plaids. Maak het af met wat olielampen en een hangmat, en je tropische vakantieoord is binnen handbereik.

Toffe tuintrends
Trendy tuinmeubelen lijken qua styling het midden te houden tussen huiskamermeubelen en comfortabele tuinmeubelen. Felle kleuren en combinaties van kunststof met bijvoorbeeld eucalyptushout zorgen voor verassende creaties. Deze stijl zal dan ook voornamelijk een jonger publiek aanspreken. De aparte ontwerpen prikkelen de geest en passen daarom in een buitenruimte waar een productieve sfeer de boventoon heerst. Deze slag tuinmeubelen is laag in onderhoud, dat wil zeggen makkelijk met een doekje af te nemen, en doordat het kunststof betreft, erg weersbestendig.

En nu jij
Ondanks alle hierboven genoemde stijlen is er maar een stijl echt belangrijk, en dat is je eigen stijl. Als je je eigen wensen en creativiteit loslaat op de keus in tuinmeubelen, krijg je een zeer persoonlijk ingerichte tuin. De experts op dit gebied zullen je met alle toewijding bijstaan en adviseren. Een aan te raden expert hierin is de 4 Seasons Outdoor store. Vergeet daarbij niet dat het proces naar jouw ideale hoekje minstens net zo leuk is als het einderesultaat.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids