1227
tuinmeubelen
Gepubliceerd: 01-01-2012

Trib, luxueus designmerk van buitenmeubelen, belooft weer een zonnige zomer. Niet alleen is er de nieuwe collectie Mirthe - strak en speels -, ook brengt Tribu; een nieuwe lijn accessoires op de markt. Een witte fakkel? Een stijlvolle buitendouche? Of een verfrissende koeler voor je favoriete drankjes? Met Tribu; zit je niet langer verlegen om je terras of tuin smaakvol in te richten.

Nieuw: Mirthe, minimalisme met speelse twist
De nieuwe collectie combineert het vertrouwde Tribu;-design - puur, zuivere lijnen, tijdloos - met een speels accent. Resultaat is minimalisme met een eigenzinnige twist: verrassende buitenmeubelen die strak ogen, vooral met de nieuwe kleuren voor de kussens, lila en violet.

Fabiaan Van Severen tekende het ontwerp uit. Hij koos bewust voor aluminium: stevig, licht, volledig recycleerbaar en ideaal voor buiten. Het vanzelfsprekende design - fris maar doordacht, hedendaags maar universeel - leent zich even goed voor gebruik binnen. De uitstraling van de bank en tafel is dan ook vriendelijk en speels, de rondingen maken het ontwerp heel comfortabel.

Wim Segers vervolledigde de collectie met twee stoeltypes. Ze lijken uit één vlak ontworpen, waarbij de achterste stoelpoten naadloos overgaan in het rugvlak en de vloeiende lijn van het zitgedeelte en de rug voor een vrouwelijke toets zorgen. De poten zijn in de lengte naadloos gelast in een hoek van 90° en hebben onderaan nog eens een hoekje omhoog. Handig bij de armchair: de armleuningen kunnen gedemonteerd worden voor stapelbare stoelen.

De collectie Mirthe is gepoederlakt, voor een optimale corrosieweerstand. Ook zijn de meubelen licht en daardoor gemakkelijk in gebruik.

Nieuw: Accessoires, van fakkel tot buitendouche
Stijlvolle buitenmeubelen vragen om… meer. Om je terras of tuin helemaal in te richten, brengt Tribu; een nieuwe lijn accessoires op de markt. Met eenzelfde sobere, strakke vormgeving.

De fakkels, verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes (40, 80, 120 cm), zijn blikvangers in stijl met hun vloeiende lijnen in witte polyester. Het materiaal verkleurt niet en is vorstbestendig, de toorts is van roestvrij staal en brandt op bio-ethanol. Ook de buitendouche is fraai uitgewerkt in rechte lijnen, is geëlectropolijst en heeft een witte acryl voet.

Daarnaast ontwierp Tribu; nog twee elementen in witte polyester. Met de Cooler hou je je favoriete drankjes lekker koel in het ijs, terwijl Privacy een eigen plekje gezelligheid creëert met een gordijn van stokken in glasvezel.

Uitbreiding: Pure Sofa in een gelakte versie
De Pure Sofa-buitenmeubelen in teak zijn er nu ook in een gelakte versie. Met dit molulair systeem - vier elementen: left arm, right arm, corner en armchair - stel je je eigen combina-tie samen. Handig én leuk. Aanrader voor een op-en-top zomers gevoel: de combinatie van de kleur off-white voor het frame met de nieuwe kleuren voor de kussens, lila of violet.

Uitbreiding: Neutra trolley
De sober geïnspireerde collectie Neutra, ontworpen door Vincent Van Duysen, oogste in 2009 heel wat bijval. Van Duysen breidde de collectie voor 2010 uit met een tennis bench, een footrest, een grote coffee table en een trolley. Dankzij dezelfde vloeiende lijnen vormt deze trolley een mooi geheel met de tafel.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide