707
Tribu tuinmeubelen

Als luxemerk in buitenmeubelen houdt Tribu; al jaren een vaste strategie aan: vernieuwende buitenmeubelen maken met een discrete en tijdloze vormgeving. En ook in nu wordt niet van die succesvolle designfilosofie afgeweken. Met heel wat interessante innovatie tot gevolg, van kunststof kuipje tot modulaire sofa.

Natal Sofa, een modulair concept (nieuw)
Het nieuwe concept van vaste vormgever Wim Segers laat je toe om je eigen sofaopstelling te creëren. Gebruikerscomfort staat daarbij voorop. Resultaat is een uiterst flexibele, elementaire sofa met twee of drie lengtes van roestvrijstalen frames.

De ruggen zijn daarbij op een eenvoudige manier te demonteren en langs alle zijden inplugbaar. Verder zijn de rugkussens zo gemonteerd dat je vlot van een actieve naar een passieve zithouding kan, of omgekeerd. De uiterst comfortabele zitkussens vormen daarbij een ideale basis om zonder ruggen te gebruiken als dagbed. Kortom, volgens goede Tribu;-traditie combineert ook deze sofa binnen de bestaande Natal-collectie technische kwaliteit met pure esthetiek en optimaal gebruikerscomfort.

Wim Segers: "Met deze sofa heb ik geprobeerd het thema buiten leven en wonen op een andere manier te interpreteren. Buiten wonen staat tegenwoordig in het teken van ontspanning en is meer dan ooit synoniem voor verlangen, voor kwaliteit van leven. Met de tuin, het terras of de veranda als volwaardige plaatsen in onze woonomgeving. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan iedereen voortaan zijn eigen sofaopstelling creëren, zwoele zomeravond of niet."

ARC, pretentieloze vormgeving
De ARC-collectie, die naast verschillende tafels een stapelbare stoel en een iets lagere stoel omvat, valt op door haar zuivere en spontane vormgeving. De ARC-stoelen, opgebouwd uit ronde profielen met sledepoot, zijn pretentieloos en flexibel, verzekeren een aangenaam zitcomfort en passen evengoed binnen als buiten. Ontwerper Wim Segers: "Het frame is een gebogen inox buisprofiel dat de zitschelp met gespannen Batyline draagt. Eigenlijk, een ongedwongen functionele stoel voor dagelijks gebruik." De ARC Easy Chair leent zich daarbij maximaal tot relaxen.

Naast de vrij traditionele kleuren quartz, wit, café noir, zwart en zilverzwart is het assortiment nu ook uitgebreid met zijdegrijze Canatex - een materiaal dat de technische eigenschappen en voordelen van een synthetisch materiaal combineert met een esthetische look. De troeven op een rij: Canatex is heel gemakkelijk in onderhoud, voelt comfortabel aan, is zeer licht, uv-bestendig en bestand tegen micro-organismen.

Met de ARC-tafel brengt Tribu; een speciale tafel in ruwe Italiaanse leisteen op de markt: het tafelblad is ingedeeld in meerdere segmenten - uniek in de sector - waarbij verschillende tafellengtes mogelijk zijn. De tafel is ook verkrijgbaar met teakhouten inlegblad. Beide materialen zijn uiterst duurzaam, gebruiksvriendelijk en voorbehandeld. Bij Tribu; zijn ook gerichte onderhoudsproducten verkrijgbaar.

Vintage, designkuipje in kunststof
Vintage staat voor een designkuipje in gespoten kunststof voor buitengebruik. Een uitzonderlijk zitje, gezien het vernieuwend materiaal, de verrassende kleuren, het eigenzinnige design van Bram Bollen en uiteraard de onberispelijke kwaliteit, getekend Tribu;. Zo is de zitschaal van Vintage vervaardigd van een hoogwaardig kunststof met 15% glasvezel, wat de zitkuip uiterst stabiel en vormvast maakt. Ook zijn er uv-bestendige materialen en vuilafstotende antistatica in het kunststof verwerkt. Het hoogwaardige inox (304) van de stoelpoten is behandeld met een lichtglanzende geëlectropolijste afwerking, en bijgevolg uitermate bestand tegen zand, zout, chloor en vervuiling veroorzaakt door de metaalindustrie. Kortom, Vintage kan je naar hartelust binnen én buiten zetten.

Vormgever Bram Bollen: "Voor de lijn van de Vintage-stoel heb ik me laten beïnvloeden door het design van begin jaren zeventig. Meer bepaald de idee van een doorlopende lijn waarmee het zitgedeelte overgaat in de poten, heb ik centraal gesteld in Vintage en is dan ook heel bepalend voor zowel het zij- als vooraanzicht van de stoel. De lounger is in dezelfde stijl ontworpen uit één plaat met daaronder een iets dikker metalen buizenframe. Met zijn vorm en materiaalgebruik sluit hij perfect aan bij de stoelen in de Vintage-collectie. En met een vloeiende curve zorgt hij voor een buitengewoon ligcomfort."

Vintage bestaat in 6 verrassende maar typische Tribu;-kleuren: bamboo, desert, quartz, wit, lavendel en antraciet. Ontwerper en kleurenadviseur Chris Mestdagh stelde het kleurenpalet voor de kunststof stoel samen. Vintage is ook verkrijgbaar met kussen en bestaat met twee verschillende potenstellen (stapelbare stoelpoten en niet-stapelbare sledepoten).

Natal Light, een complete collectie
Dit recente Light-concept binnen de succesvolle Natal-collectie van Tribu; heeft een sterke uitstraling: de uiterst strakke lijn van het metalen frame staat in schril contrast met de gebogen vormgeving van de zitting. Het resultaat is een eigenzinnige stoel waarvan het zitgedeelte lijkt te zweven binnen het hoekige kader. Met het gebruik van het lichtdoorlatende Batyline geeft Tribu;-designer Wim Segers het vrij gewichtige roestvrijstalen frame een zekere frisheid en lichtheid.

Naast de stapelbare armstoel omvat Natal Light ook nog een lage stoel (Easy Chair), een voetbank (Footrest), een ligbed (Lounger) en een leistenen tafel (Lavagna). Deze typisch Italiaanse, met de hand geslagen leisteen heeft een ruwere structuur dan de Belgische en precies dat ruwe aspect maakt hem zo trendy. Bovendien vergt dit natuurmateriaal vrijwel geen onderhoud.

Naast de vrij traditionele kleuren quartz, wit, café noir, zwart en zilverzwart is het assortiment nu ook uitgebreid met zijdegrijze Canatex - een materiaal dat de technische eigenschappen en voordelen van een synthetisch materiaal combineert met een esthetische look. De troeven op een rij: Canatex is heel gemakkelijk in onderhoud, voelt comfortabel aan, is zeer licht, uv-bestendig en bestand tegen micro-organismen. Tot slot is Natal Light ook verkrijgbaar met kussens.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners