2351
Tuinmeubelen
Gepubliceerd: 13-09-2017

De zomer zit er weer bijna op. Tijd om de tuin weer in herfstsfeer te brengen. Veel mensen krijgen gelijk de neiging om de tuinmeubels op te bergen. Maar dat is helemaal net zo snel nodig tegenwoordig! Vaak kan je in de herfst ook nog lekker buiten zitten. Soms is september en oktober mooier dan een regenachtige zomermaand. Maar als het dan echt zover is dat je niet meer buiten kunt zitten hebben wij een aantal tips voor je zodat je tuinmeubelen langer mee gaan tijdens de koude maanden. 

Het aanschaffen van een tuinset doe je liever niet ieder jaar, dit gaat immers aardig in de papieren lopen. Daarom is het goed onderhouden van je tuinset cruciaal. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat tuinmeubels verkrijgbaar die zich goed weren tegen allerlei weersinvloeden. Hierdoor kunnen ze eigenlijk gewoon het gehele jaar buiten blijven staan. 

Desondanks hebben deze weersinvloeden altijd impact op de levensduur van de tuinmeubelen en hierom wordt toch vaak aangeraden om ze, als het kan, binnen te zetten als je niet meer lekker buiten kunt zitten. 

snoeiguide-banner-2024.png

Wanneer je tuinmeubelen binnen gaat zetten zal je er wel voor moeten zorgen dat er voldoende luchtcirculatie is in bijvoorbeeld de schuur. Dit voorkomt immers de aantasting van schimmels en insecten. Plaats je tuinmeubels ook niet op een al te droge plek, bijvoorbeeld naast een ketel of verwarming. Door de warmte kunnen de meubels barsten gaan vertonen. 

Heb je geen plek om je tuinmeubels binnen op te bergen dan kan je ze buiten laten staan en afdekken. Let op dat het afdekken van je meubels niet altijd zorgt voor een langere levensduur. Vooral het afdekken van houten tuinmeubelen wordt afgeraden omdat schimmels al snel vrij spel krijgen onder de afdekfolie. Gebruik wanneer je de meubels gaat afdekken speciale afdekhoezen die veelal bij de tuinmeubelen verkrijgbaar zijn. 

Wil je het hele jaar een gezellige sfeer in je tuin en genieten van je mooie tuinmeubels dan kan je het best kiezen voor weerbestendige tuinmeubels. Deze kan je, zoals gezegd, het hele jaar buiten laten staan. Af en toe een doekje erover en ze zien er weer uit als nieuw. 

Is jouw tuinset deze zomer echt wel aan zijn laatste levensfase toegekomen denk er dan eens aan om in het najaar al je nieuwe tuinset aan te schaffen. Veel tuinmeubelsets zijn in het najaar in de aanbieding dus tik je voor een leuk prijsje een mooie set op de kop voor het aankomende tuinseizoen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van VdGarde, uitgeroepen tot de beste tuinmeubelwinkel van Nederland in 2015. Hier is onlangs de summersale begonnen. De mooiste loungesets, tuinsets, en parasols voor zeer aantrekkelijke prijzen.. dus .. waar wacht je nog op!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids