1447
Tuinmeubelen kopen tips
Gepubliceerd: 11-06-2015 Laatste update: 05-12-2017

Als de dagen langer worden en de zon steeds vaker haar gezicht laat zien ontdekken veel mensen ineens weer dat ze een tuin hebben. Gezellig samenzijn met familie en vrienden, een avondje barbecueën, mooi weer gecombineerd met het hebben van een tuin biedt volop mogelijkheden. Althans... als je beschikt over tuinmeubelen. De vraag is alleen: hoe vind je de meest geschikte tuinmeubelen? Waarop moet je letten bij het tuinmeubelen kopen? Ontdek het snel met onderstaande tips. 

 

Houd rekening met ruimte, opbergmogelijkheid en design
Natuurlijk is dat ene leuke tuinsetje bestaande uit twee bankjes en een tafel hartstikke leuk, maar voordat je overhaast je bestelling plaatst, dien je eerst te kijken naar de beschikbare ruimte. Houd er rekening mee dat je na plaatsing nog over voldoende bewegingsruimte moet beschikken.

Behalve dat de meubels niet te veel ruimte in mogen nemen als ze in de tuin geplaatst worden, moet je ook rekening houden met het feit dat het niet het hele jaar door mooi tuinweer is. Dus moeten de tuinmeubelen opgeborgen of goed beschermd verpakt kunnen worden.

De laatste praktische tip heeft te maken met het design van de meubels. Om een harmonieus geheel te laten ontstaan en de tuin als buitenkamer te kunnen gebruiken waar je heerlijk kunt ontspannen is het raadzaam de stijl van de tuinmeubelen af te stemmen op de kleur en stijl van het huis en de inrichting van de tuin.

Tuinmeubelen: onderhoud en comfort
Houd bij het tuinmeubelen kopen rekening met de verschillende materialen en het onderhoud ervan. De onderhoudsvoorschriften opvolgen betekend extra lang genieten van het gekochte tuinmeubilair. Bedenk ook dat onderhoud naast geld tijd kost en de spaarzame zonuren kun je veel beter gebruiken dan te gaan schuren en verven.

Ten slotte mag het zitcomfort niet uit het oog verloren worden. Zeker als je een aantal gezellige uren loopt te kletsen met je gasten wil je achteraf niet last hebben van een pijnlijk zitvlak of erger nog een zere rug, waarmee je wellicht ook nog de tuinmeubelen moet versjouwen. Let dus vooral op de zithoogte, armleuningen en combineer dit met comfortabele tuinkussen waarop je heerlijk zacht zit.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids