955
Regel nu alvast je plekje, dan zit jij er deze zomer heerlijk bij
Gepubliceerd: 25-04-2021 Laatste update: 16-03-2021

Het lijkt soms nog ver weg; Die lange zomeravonden met een wijntje en barbecue in de tuin, gezellig met de buren of familie. Maar voor je het weet is het zover. Het weer kan in ons (soms) koude kikkerlandje nou eenmaal snel omslaan. Je oma zei het al ‘Maart roert zijn staart’ en ‘April doet wat hij wil’. Dus wacht niet langer en pak nu alvast je tuin aan.

Zodra de weergoden ons goedgezind zijn, rennen we tegenwoordig massaal naar de tuincentra óf de webwinkels om de mooiste spullen voor je tuin te kopen. Zorg er dit jaar voor dat jij niet op de eerste lentedag in de overvolle rij bij de kassa staat te wachten, maar al heerlijk in je tuin zit op je nieuwe meubelen.

Je tuin aanpakken begint natuurlijk met het weghalen van onkruid en groene aanslag en alle andere zaken die er in de herfst en winter zijn ontstaan. Vervolgens de oude, dode planten en struiken vervangen door lekker frisse en bloeiende nieuwe exemplaren. Wanneer dit allemaal geregeld is, begint voor ons als interieurgekkies het leukste; De tuinmeubelen!

snoeiguide-banner-2024.png

Aan inspiratie tegenwoordig geen gebrek, naast de bekende woonbladen zijn er zóveel online winkels die de meest uiteenlopende soorten, maten en modellen verkopen. Waar je vroeger afhankelijk was van het aanbod van het tuincentrum, zijn de opties nu eindeloos. Ook voor de kleinere balkons zijn er genoeg mogelijkheden, de precieze afmetingen staan er gewoon bij geschreven. Dus geen gesleep meer bij tuincentra en strubbelingen met je partner omdat jij wél dacht dat het in de auto zou passen. Je laat het gewoon eenvoudig thuisbestellen.

Mocht je net als ons over de luxe van een volwaardige tuin beschikken dan raden wij je aan om naast de traditionele tuinset, dus een tafel met stoelen, te gaan voor een loungeset.

Een tuinset is handig om aan te eten en spelletjes te doen met je kinderen. Maar na die barbecue moet er ook uitgebuikt worden, waar kan dat nou beter op zo’n relaxte bank met van die dikke kussens. En moeten niet alleen de worstjes op de barbecue maar ook jijzelf een lekkere teint krijgen? Voor zonnebaden zijn die banken ook zéér geschikt, wel insmeren hè!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids