2021
Outdoor tuinmeubeltrends 2020
Gepubliceerd: 26-02-2020 Laatste update: 10-03-2020

De eerste tekenen waren al zichtbaar, maar dit jaar is de trend onmiskenbaar: alle grote Italiaanse designmerken presenteerden opmerkelijke Outdoor-collecties die de grenzen tussen Indoor en Outdoor definitief laten vervagen.

 

Tuin & Terras als schitterende toevoeging aan het interieur

Vraag je Stephan van der Horst naar de opmerkelijkste Trend van 2020, dan zal hij dit zeggen: "Het toenemende vervagen van de grens tussen Indoor en Outdoor. Afgelopen januari zag ik in 'Keulen' dat vrijwel alle grote Italiaanse designmerken - zoals B&B Italia, Cassina, Minotti en Flexform - nieuwe collecties buitenmeubelen presenteerden die qua comfort en kwaliteit kunnen wedijveren met de interieurcollecties van die merken. Sterker, het wordt steeds verleidelijker om die buitencollecties een mooie rol binnen te geven.

Natuur in interieurdesign

De invloed van Outdoor op Indoor is ook goed herkenbaar aan de zichtbaar groeiende rol van de florale trend. En dan zien we geen kleine bloemetjes, maar het grote gebaar van palmen en beach-invloeden in behang en stoffen. Dit alles aangevuld met een andere interieurtrend: de toepassing van veel grote planten in het interieur.

De ontwikkeling van nieuwe weerbestendige materialen

Laten we eerlijk zijn, niemand vindt het leuk om op oncomfortabele buitenmeubelen te zitten.Waarvan de kussens ook nog eens om de haverklap naar binnen moeten worden versjouwd om ze toonbaar te houden. Met name door de ontwikkelingen in de luxe jachtbouw is er de laatste jaren veel geïnvesteerd in het creëren van stoffencollecties die niet alleen heel stijlvol zijn, maar ook bestand zijn tegen weer en wind: waterafstotend, vuilbestendig, mot- en schimmelwerend. En dat maakt het mogelijk om Outdoor in te richten alsof het Indoor is, waarbij de designbuitenmeubels zonder gesleep het hele seizoen kunnen doen waarvoor ze zijn ontworpen.

De noodzaak van duurzaamheid

Vaak wordt bij duurzaamheid vooral gedacht aan de herkomst van het materiaal dat gebruikt wordt om een product te maken. Dat is zeker essentieel voor een duurzaam product. Maar er wordt weleens vergetendat de levensduur van die materialen en het design ook bijdragen aan de duurzaamheid.De interieurbranche is in dat opzicht behoorlijk uniek. Met name in het hogere segment wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen die lang mee kunnen gaan. En daarbij hebben de echt goede interieurproducten een tijdloos design dat moeiteloos 20 jaar meekan. Waarbij de meeste gestoffeerde producten ook nog eens opnieuw bekleed kunnen worden. Zodat de toch al lange levensduur nog eens extra wordt verlengd. Iets wat vanaf nu ook zeker ook voor Outdoor-meubelen zal gelden.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids