1527
Op zoek naar een nieuwe parasol?
Gepubliceerd: 02-06-2021

Hoewel we snakken naar zomerse zonnestralen is het ook verstandig om bescherming te zoeken op het warmst van de dag, wanneer de uv-straling het sterkst is. Een parasol is een simpele, maar mooie oplossing om ook tijdens de middag uren lekker op je terras of in de tuin te zitten. Wat zijn de trends en waar moet je op letten bij de aankoop van een parasol?

Trends van parasols in 2021

Hieronder vind je 5 trends op het gebied van parasols.

1. De standaard parasol

De parasol met een stok of mast in het centrum is weer helemaal terug. Ze zijn er in alle formaten, modellen, kleuren en groottes. Het is even goed kiezen waar je een dergelijke parasol plaatst en denk ook na over een plaats waar je deze kan opbergen bij mindere weersomstandigheden. Ga je voor een professionele parasol? Kijk dan eens naar het aanbod van Solero parasols.

snoeiguide-banner-2024.png

2. De parasol met verlichting

Niets zo sfeervol in een schemerige tuin als verlichting op de juiste plaatsen. Een parasol met verlichting is praktisch, omdat het licht werpt op de plaats waar je terras hebt. Het is bovendien ook heel erg sfeervol, omdat het licht op een sprookjesachtige manier op het doek valt.

3. De zweefparasol

Deze is nog steeds helemaal in de mode. Door de mast aan de zijkant is het mogelijk om deze parasol eenvoudiger te plaatsen dan een standaardmodel omdat de stok niet in de weg zit. Ook kan je een zweefparasol in diverse standen zetten, zodat er bescherming blijft zonder dat je de parasol hoeft te verplaatsen.

4. De duurzame parasol

Ook bij de aankoop van een parasol kan je gaan voor duurzaamheid. Er zijn inmiddels parasols van ieder model op de markt waarbij recyclen mogelijk is. Qua uiterlijk doen dergelijke parasol niet onder voor de minder duurzame modellen. Gelet op de grotere belangstelling voor het milieu is dit soort parasols meer populair geworden.

5. Muurparasol of zweefdoek

Het is een Zuid-Europese gewoonte om een deel van het terras of tuin van schaduw te voorzien met een zweefdoek. Ook in ons land wordt dat steeds meer toegepast. Ze zijn er in diverse materialen waardoor het mogelijk is er ook onder te schuilen als het regent. Waterdoorlatende doeken zijn meer geschikt boven een gazon of planten. Dit geeft Franse elegantie in een Hollandse tuin.

parasols-1.jpg

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een parasol?

Als je een parasol koopt, waar moet je dan op letten? Natuurlijk wil je een parasol die je zelf mooi vindt, maar er zijn nog een aantal zaken belangrijk.

Meten is weten

Hoe groot mag  de parasol zijn en waar moet de stok worden geplaatst? Met een zweefparasol of een muurparasol heb je geen last van de mast en dat kan erg handig zijn op jouw terras of in jouw tuin.

Let op de voet

Tegenwoordig zijn parasols vaak behoorlijk groot, zowel bij de horeca als thuis. Let er dan altijd op hoe de voet is opgebouwd. Een forse parasol moet ook extra gewicht hebben in de voet. Vaak is dit mogelijk met ‘stenen’ die gevuld worden met water. Dat is praktisch omdat bij het opbergen en verplaatsen het water desgewenst kan worden verwijderd.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids