4353
Maak je eigen tuinmeubelen van pallets
Gepubliceerd: 20-01-2021 Laatste update: 13-07-2023

Het is een steeds grotere trend aan het worden: het maken van je eigen tuinmeubelen van pallets. Dit is een relatief goedkope én snelle manier om je eigen loungeset te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn pallets, schroeven en kussens en bekleding. Maar hoe maak je nu precies tuinmeubelen van pallets? Wij vertellen je er meer over! Lees snel verder.

Wat voor soort meubel heb je nodig?

Voordat je aan de slag gaat, is het goed om te bedenken wat voor meubels je nodig hebt en welke afmetingen de meubels moeten hebben. Het meest voorkomende meubel is toch wel een loungebank. Hiervoor hoef je alleen maar de pallets naast elkaar te leggen en op te stapelen tot de gewenste hoogte. Je kunt er ook voor kiezen om een stoel te maken van pallets of een leuke eettafel. Hier gaat iets meer werk in zitten, aangezien je dan in de pallet moet gaan zagen en poten aan de pallet moet bevestigen.

Design

Maak voordat je gaat klussen een tekening van het design van het meubel. Hoe wil jij dat de bank of stoel eruit komt te zien? Houd hierbij ook rekening met de kleuren en de materialen voor eventuele bekleding. Als je design af is, kun je alle materialen gaan bestellen. Bestel de juiste kleur verf bij een online verfwinkel en ga op zoek naar pallets. Je kunt zowel kiezen voor een houten als een kunststof pallet. Toch raden we je aan om te kiezen voor een houten pallet, omdat deze makkelijker te bewerken is.

snoeiguide-banner-2024.png

In elkaar zetten

Als je eenmaal alle benodigde materialen in huis hebt, is het tijd om het meubel te gaan maken. Als je het meubel een leuk kleurtje wilt geven, raden we aan om de pallets eerst te schilderen voordat je deze in elkaar zet. Zo voorkom je dat je later niet meer bij bepaalde stukjes hout komt met de verf. Voor een loungebank, kun je depallets vervolgens naast elkaar neerleggen en opstapelen, zodat je de juiste grootte het bereikt. Voor tafels en stoelen kun je de pallets op maat zagen en bevestigen aan poten. Zorg er natuurlijk wel voor dat je van te voren de pallets goed schuurt. Voor een loungebank is dit niet noodzakelijk, aangezien hier meestal toch nog kussens en bekleding op komt. De bekleding kun je natuurlijk gewoon kopen in de winkel óf ook zelf maken.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids