1932
Loungeset kopen? Vijf tips!
Gepubliceerd: 24-06-2016 Laatste update: 05-12-2017

Het kopen van een loungeset kan voor sommigen super gemakkelijk zijn: ze wandelen een willekeurige winkel in, wijzen aan wat ze mooi vinden, bestellen het en een aantal dagen later staat het loungeset al in hun tuin te pronken. Voor de meesten komt er echter heel wat meer kijken bij de aanschaf van een loungeset. Tenslotte is het over het algemeen een flinke investering die je doet, dus moet je oppassen dat je wel kiest voor iets van hoge kwaliteit dat lang meegaat. Bovendien moet de loungeset passen bij je tuin en bij je persoonlijke smaak. Heuts.nl heeft voor de twijfelaars vijf praktische tips op een rij gezet, die je helpen bij het vinden van het perfecte loungeset. 

 

Tip 1: Bekijk je tuin
Een stap die vaak wordt overgeslagen, omdat hij zo voor de hand ligt dat we hem vergeten: bekijk je tuin! Het is één van de belangrijkste tips die we meegeven. Het nieuwe loungeset mag nog zo mooi zijn, maar als het qua formaat of qua uitstraling niet past in je tuin, heb je er niets aan. Daarom kijk je eerst welke stijl en uitstraling jouw tuin heeft en schat je in hoe groot het nieuwe loungeset ongeveer mag zijn. Een te kleine set ziet er wat verloren uit in een grote tuin, een te grote set is te overheersend. Denk hier dus over na vóórdat je allerlei sets gaat bekijken!

Tip 2: Materiaal van de meubels
Een stap die je ook van tevoren al kunt doen is het kiezen van het materiaal dat jouw nieuwe loungeset moet hebben. Het materiaal van de meubels zelf moet uiteraard stevig en van goede kwaliteit zijn. Maar heb jij liever mooie houten meubels, kies je voor rotan of riet, of heb je liever een metalen loungeset? Het materiaal is van belang, omdat dit ook te maken heeft met de levensduur van je meubels. Uiteraard is de kwaliteit van het grootste belang: kies je slechte kwaliteit, dan zal elke materiaalsoort na relatief korte tijd lelijk worden. Metaal kan gaan roesten, hout kan vaal worden of houtrot gaan vertonen en rotan en riet kunnen sneller slijten. Bij de materiaalkeuze gaat het dus vooral om persoonlijke smaak en de kwaliteit van het materiaal dat je kiest.

Tip 3: Kussens
Je kunt complete loungesets kopen die kussens hebben. Er zijn ook sets waarbij je de kussens apart dient aan te schaffen en er zijn sets waarbij eigenlijk geen kussens horen. Kies je voor kussens, dan moet je letten op twee dingen: het materiaal en het comfort. Kussens gebruik je omdat ze comfortabel zijn - dus dienen ze dat sowieso te zijn. Dit geldt echter niet voor alle kussens, want het ene kussen zit anders dan het andere. Daarnaast is het materiaal van belang: sommige kussens moeten bij het minste regenspatje al binnen worden gelegd, andere hoeven alleen in de winter naar binnen. Dit is overigens in het algemeen een advies voor als je een loungeset wilt kopen: zorg dat er een plaats is waar je de kussens van de set droog kunt opbergen!

Tip 4: Oriëntatie
Ondertussen heb je al een aardig beeld van welke meubels je graag in je tuin zou willen hebben. Bij het kopen van een loungeset, ga je niet over één nacht ijs. Daarom ga je nu naar verschillende winkels of webshops om te kijken wat je mooi vindt en wat niet. Oriënteer je door minstens op drie verschillende plaatsen te kijken. Ga je maar naar één winkel waar je direct iets wilt bestellen, dan is de kans vrij groot dat je achteraf ófwel ergens anders een mooiere set ziet, ófwel dezelfde set ziet voor een lagere prijs. Doe hier dus altijd even onderzoek naar en doe een goede oriëntatie-ronde.

Tip 5: De aanschaf
Je bent zover: je hebt verschillende loungesets bekeken en bepaald welke jij graag in je tuin zou willen hebben. Er rest je nu nog één ding: de aanschaf. Controleer altijd even hoe lang de garantieperiode is bij een meubelset. Soms vind je ze in de aanbieding, maar hebben ze slechts enkele maanden garantie. Verder kan het verstandig zijn om na te vragen of onderdelen zoals kussens ook los verkrijgbaar zijn. Ten laatste kun je als je het loungeset in de winkel gaat kopen, kijken of je nog iets van de prijs af kunt krijgen. Let op: kun je heel gemakkelijk een flink percentage korting krijgen, dan is er vaak iets mis met de kwaliteit! Een beetje korting is leuk, maar te veel korting wijst op problemen. Het kopen van een loungeset is een leuke bezigheid. Het is iets waar je ten volle van kan genieten, zolang je het op je gemak kunt doen. Laat je dus niet opjagen door andere mensen en zeker niet door acties als ‘op=op’ of ‘deze actie is geldig tot …’. Kun je niet met een goed en veilig gevoel de beslissing maken, kies er dan gewoon voor om nog wat geduld te hebben: er komt binnen de kortste tijd weer gewoon een nieuwe aanbieding waarbij je wel je slag kunt slaan!

snoeiguide-banner-2024.png

 

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids