1413
Kussens op maat
Gepubliceerd: 16-04-2015 Laatste update: 05-12-2017

Kussens op maat voor je loungeset. De lente staat weer voor de deur, tijd om de tuin weer lenteklaar te maken. En dan vooral de tuinmeubelen. Waar vroeger de tuin vooral decoratie was, is deze tegenwoordig veel meer een locatie geworden om lekker te kunnen zitten, eten en drinken. Tuinmeubelen worden dan ook steeds belangrijker, met name dan de tuin loungebank. Deze is ideaal om in de heerlijke lentelucht te zitten en ontspannen. Natuurlijk is het zowel voor het uiterlijk als voor jouw eigen comfort belangrijk om hier goede kussens voor te hebben. Zeker als je zelf je loungeset hebt gemaakt wil je uiteraard optimaal hiervan kunnen genieten voor hier volgens ook je tuinkussens op maat op te kunnen plaatsen. 

 

Kussenvulling.
Om te beginnen is het belangrijk om het soort vulling voor de kussens uit te zoeken. Om te bepalen welke het beste voor je is is het belangrijk om enkele zaken af te vragen. Liggen de kussens bijvoorbeeld in de open lucht, of onder een overkapping? Worden ze intensief gebruikt en blijven de tuinkussens lang op de loungeset liggen of worden ze elke avond binnen gehaald? Tot slot is ook het budget van belang. Hieronder kijken we naar de meest populaire vulmaterialen, om je op weg te helpen.

- Polyetherschuim
Een licht maar zeer stevig materiaal. Erg makkelijk te verplaatsen, en bovendien vormt het schuim zich naar je zithouding. Na het opstaan verandert het kussen snel terug naar de originele vorm. De levensduur is echter over het algemeen niet erg lang.

- Eco schuim
Dit is de allerzachtste vulling. Het is een materiaal dat uit een stuk bestaat, en zeer lang meegaat. Dit is vooral erg geschikt als er lang, veel en intensief gebruik word gemaakt van de kussens. Het is wel een behoorlijk zwaar materiaal.

- Koudschuim
Koudschuim is zeer veerkrachtig en erg stevig. Het is perfect voor lange avonden zonder last aan je zitvlak. Net zoals Eco schuim is dit materiaal zwaar en dus lastig te tillen.

Quick Dry Foam
Quick Dry Foam is een schuimrubber dat vochtdoorlatend is. Hierdoor is het ideaal voor buitenkussens aangezien het regenbestendig is, en zoals de naam al zegt zeer snel opdroogt.

Afmetingen
Naast de vulling van de kussens zijn de afmetingen natuurlijk ook van belang. Voordat je kiest hoe groot je kussens moeten worden, kan het handig zijn om enkele dingen op een rijtje te zetten. Denk alvast na of je losse kussens wil, of kussens uit een stuk. Ook moet er rekening worden gehouden met de opbergruimte voor de kussens. Let ook op dat grote kussens vaak zwaar zijn en moeilijk te hanteren.

Verschillende Stoffen
Wanneer je weet welk opvulmateriaal je wilt hebben en hoe groot de kussens moeten worden die je in de tuin wilt gebruiken kan je gaan beginnen met het uitkiezen van de kussens. Er is zo veel keus dat er altijd wel iets te vinden is passend bij je smaak. We hebben hier de populairste stoffen voor je op een rijtje gezet:

- Sunbrella
Sunbrella is een ideale buitenstof. Het biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden. Bovendien blijft het in weer en wind zacht en neemt het geen vocht of vuil op. Je kunt deze stof ook in de wasmachine stoppen.

- Sunproof
Ook Sunproof stoffen zijn beschermd tegen vuil en vocht en dus ideaal voor buitengebruik. Bovendien is deze stof uitstekend bestand tegen verkleuren door de zon.

- Flame kunstleer
Flame kunstleer is een imitatieleer, gemaakt uit verschillende stoffen die op textiel worden gedrukt. Het is vocht afwerend, waardoor natte kussens makkelijk kunnen worden droog geveegd. Kussens van deze stof kunnen jarenlang mee zonder verkleuring en zonder vies te worden.

Onderhoud
Elk kussen heeft onderhoud nodig, ongeacht hoe goed de materialen ook zijn. Dat betekent dat je er zuinig op moet zijn, en ze regelmatig moeten worden schoon gemaakt. Sommige materialen kunnen in de wasmachine, anderen moeten handmatig worden schoongemaakt. Hoe vaak dit moet hangt natuurlijk af van de materialen. Geef de kussens enkele malen per jaar een grondige schoonmaakbeurt voor de langste levensduur!

snoeiguide-banner-2024.png

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids