1300
Je vlonder weer op? Knap ‘m dan eerst op!
Gepubliceerd: 22-03-2022 Laatste update: 23-03-2022

Met de eerste zonnestraaltjes begint het bij ons direct te kriebelen; We willen naar buiten! We hebben lang genoeg met zijn allen binnen gezeten en het is hoognodig tijd die Vitamine D bij te tanken. Hoe doe je dat beter dan in je eigen tuin of op je eigen balkon?

Start dan ook niet te laat met het gereed maken van je buitenruimte, wanneer jij op tijd klaar bent kun je optimaal van alle zonnestralen gaan genieten. Uiteraard ga je die heg snoeien en nieuwe plantjes kopen. Maar er zijn ook nog andere zaken die even je aandacht vragen. Welke zaken even een check nodig hebben? Wij leggen uit.

Ga even proefzitten!

Die loungestoel of houten bank heeft in de winter ongetwijfeld heel wat te verduren gehad. Daarom is het aan te raden in het voorjaar je meubelen buiten even te checken. Zijn er houtrot plekken? Staan ze nog stevig en goed in de verf?

Zo niet, kijk dan of je het gebrek kunt maken of dat er even een kwast aan te pas moet komen. Een klusje wat je zelfs in de winter al kunt doen door dit binnen in je schuur of garage te doen.

Kijk niet óver maar naar de schutting

Je buren zijn ongetwijfeld heel gezellig, maar een beetje privacy is wel fijn. Na zware najaarsstormen kan het zijn dat je schutting een tikje wiebelig is geworden. Verstevig deze dan ook waar nodig voordat je lekker neerstrijkt in je tuin.

Schuttingen zijn duur, zeker wanneer deze van een kwaliteitsoort hout zoals Bankirai zijn gemaakt. Koop dan ook de juiste spullen zoals speciale Bankiraiolie wanneer hij wel een nieuw laagje kan gebruiken. Hiermee voorkom je dat je op korte termijn wéér een schutting moet kopen en je bent ook nog eens duurzaam bezig.

Grondig grondwerk

Heb je gewoon tegels op je terras? Dan kun je deze even afnemen met een hogedrukspuit en klaar ben je. Heb je gras? Dan is af en toe maaien natuurlijk wat er nodig is. Heb je zo’n prachtige, houten terrasvlonder? Let er dan op dat je deze van de juiste verzorging voorziet.

Op tijd schoonmaken, schuren en oliën met Bankirai olie zijn hierbij erg belangrijk. Zonder dit onderhoud kunnen houten vlonders spekglad worden. Daarnaast kan deze houtsoort grijs en groen gaan uitslaan wanneer het in aanraking komt met vochtige weersomstandigheden, kortom; Check ook hierbij eerst goed hoe je deze specifieke houtsoort moet schoonmaken en geef hem dan de nodige aandacht.

We geven eerlijk toe, bovenstaande klusjes zijn niet altijd genieten. Maar het resultaat gaat prachtig zijn én je in de toekomst werk en geld schelen. Schroom dan ook niet om er even wat tijd aan te besteden. En ook hierbij geldt; Een goed begin is het halve werk. Koop dus vooraf de juiste spullen voor het perfecte onderhoud. Kortom, houd een beetje rekening met je hout!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids