402
Investeer en bespaar op je juiste manier op jouw tuininrichting
Gepubliceerd: 29-09-2023

Om je tuin sfeervol en warm in te richten op de juiste manier, is toch nog moeilijker dan je denkt. Hoewel je misschien leuke ideeën hebt gezien online op je Pinterest-bord of in een woontijdschrift, blijkt die inrichting vaak een paar honderd euro te kosten, al is het niet meer.

Daarom zou het fijn zijn als je meer naar eigen budget je tuininrichting kan samenstellen. In deze blog geven wij jouw tips mee waar jij de leukste tuininrichting vandaan kan halen en vertellen we waar je in zou moeten investeren of waarvoor je beter je geld in je zak kan laten. 

Creëer overzicht met een plattegrond

We snappen dat je enthousiast bent, maar wacht nog heel even met je tuin een make-over te geven. Start eerst met het maken van een overzicht: wat wil ik precies in mijn tuin aan meubels neerzetten en hoeveel planten zou ik willen plaatsen bijvoorbeeld. Denk ook goed na over de verhouding van groen en niet-groen in je tuin. Heb je dit uitgedacht, dan kan je starten met een plattegrond maken. Dit hoeft geen architectentekening te zijn, maar maak een grove schets. Meet voor het idee wel even je tuin op, zodat je straks niet met een meubel thuiskomt die veel te groot blijkt te zijn, dat is zonde. 

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Naast het maken van je plattegrond is het niet onverstandig om na te denken over je budget. Hoeveel heb je over voor je tuin make-over? Hoe duur mag een meubel maximaal kosten? En hoeveel wil ik aan platen uitgeven? Als je dit eenmaal hebt bepaald, kun je gerichter aan de slag.

Investeer en bespaar op de juiste manier

Om een beetje binnen jouw gestelde budget te blijven, zal je op de juiste manier moeten investeren. Kies er bijvoorbeeld niet voor om naar een dure, commerciële plantenzaak te gaan, maar gewoon naar het tuincentrum of de plaatselijke markt. Hier kan je vaak dezelfde planten kopen, maar voor een vriendelijker prijs. Wat wel de moeite is om je geld aan te besteden is meubilair: door kwaliteit te kopen kan je langer genieten van je aankoop. Zoek bijvoorbeeld een lekkere tuinstoel of fijne barkrukken uit. Ben je met meer mensen thuis of nodig je graag mensen uit voor een tuinfeestje, dan is een tuinset voor 5 personen kopen misschien een handiger idee.

Accessoires

Ook accessoires in jouw tuin hoeven niet duur te zijn. Ben je op zoek naar een leuke lantaarn, vogelhuisje of bloempot of misschien wel een outdoor stoel uitzoeken? Neem dan een kijkje bij je lokale kringloop of rommelmarkt. Je kan hier meer vinden dan je denkt en veel spullen kan je ook makkelijk pimpen met een lakje verf.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids