2249
Hoe maak ik een sfeervolle lounge in mijn achtertuin?
Gepubliceerd: 26-01-2018

Met het voorjaar dat weer dichterbij is dan je denkt is het ook weer eens hoog tijd om de overweging te maken om wellicht toch nog maar iets met die achtertuin van je te doen die er zo maar kaaltjes bij ligt. Wordt het toch niet eens tijd die lounge te bouwen die je eigenlijk al jaren in je tuin wilt? Wat ons betreft wel, anders wordt het waarschijnlijk weer naar volgend jaar uitgesteld en daar krijg je deze zomer gegarandeerd spijt van! Daarom hier een aantal handige adviezen voor het creëren van een gezellige tuin lounge!

 

Een comfy tuinset

Waar het uiteraard allemaal mee zou moeten beginnen is het vinden van een mooie tuinset, dit is namelijk waar jij je als het goed is deze zomer in terug gaat trekken met een goed boek of een tijdschrift. Je kunt bij het kiezen van een tuinset gaan voor een klassieke rieten tuinset, een rustieke of juist moderne stalen tuinset of een industriële en stoere tuinset van steigerhout. Een mooie tuinset zoals een lounge dining set is het begin van een goede inrichting van jouw tuin!

Wel of geen terras?

Als je een lounge in je tuin gaat installeren is het belangrijk om te weten of je dit op een harde of zachte ondergrond gaat plaatsen. Als je ervoor kiest om een plateau/terras te maken voor je lounge moet je natuurlijk goed nadenken over het materiaal, de grootte en de plaats van het terras, daarnaast moet het er ook nog een beetje mooi uitzien. Dit zijn allemaal weloverwogen keuzes en hangen af van je stilistische voorkeur. Zo doet een houten ondergrond het goed in combinatie met een stalen tuinset, doet steigerhout het juist weer erg goed op een stenen ondergrond en staat riet eigenlijk gewoon het beste op een vers gemaaide grasmat!

Breng sfeerlicht naar je lounge

Het klinkt zo vanzelfsprekend maar een goede selectie aan sfeerlampen in je tuin is toch zo belangrijk. Daarom is het ook zaak dat je geschikte tuinlampen aan je lounge toevoegt. Ten eerste moet je bij zulke lampen kijken naar de IP-waarde, dit geeft aan in hoeverre de lampen bestendig zijn tegen water. Daarna moet je gaan kijken wat voor lampen je zoekt, zijn dat grondspots, lantaarns, tuinpalen of zoek je wandlampen of hanglampen voor je overdekte lounge? Dan is het altijd nog de vraag; wat is de stijl die je wilt nastreven? Modern, landelijk, klassiek of juist industrieel? Het vinden van geschikte buitenverlichting voor tuin, terras of balkon is lang geen makkie, zorg dat je de buitenlamp vindt die  het beste past bij jou en natuurlijk bij de rest van de tuin!

Een geschikte overkapping

Een lounge in je tuin moet natuurlijk beschermd kunnen worden tegen de elementen. Dit kan door de kussens steeds in de schuur te leggen als er kans is op regen of vorst. Maar idealiter zorg je gewoon dat je een overdekt terras hebt waar je je lounge gaat installeren. Mocht een overdekt niet realiseerbaar zijn maar wil je toch bescherming tegen op zijn minst de zon, dan is een fijne parasol essentieel voor bij je tuinlounge.

Een sfeervolle lounge kan enorm veel toevoegen aan de inrichting van je tuin, het is uiteraard wel belangrijk dat er nog wel iets van je tuin overblijft. Heb geen overdreven grote tuin? Ga dan ook geen vierdelige loungeset installeren maar pak het wat kleiner aan! Het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft bij het inrichten van je tuin, het blijft immers jouw tuin en het is dus fijn als deze goed bij jou past. Wij proberen je daar alleen maar een klein handje in te helpen!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids