738
Loungen met LOU

Het loungesysteem LOU, dat ontworpen is door Toan Nguyen, vertegenwoordigt zowel een terugkeer naar de wortels van DEDON als een belangrijke stap voorwaarts. Nguyen, een meester op het gebied van modulair ontwerp, heeft een collectie ontworpen die zo casual, vriendelijk en uitnodigend is dat men bijna niet de architectonische strengheid opmerkt die eraan ten grondslag ligt. LOU combineert traditioneel DEDON-vakmanschap met innovaties in de kussens, het weefsel en de materiaalmix, en brengt outdoor loungen zo naar een geheel nieuw niveau. 

 

De collectie is vanaf de basis opgebouwd als een reeks overlappende horizontale lagen, met armleuningen die gedefinieerd worden door een subtiel reliëf in de geweven structuur van de zitting. Dankzij een semi-open weefsel en verborgen steunen onder de modules geeft het totale ontwerp een indruk van buitengewone lichtheid, alsof de verzameling bestaat uit een serie laag zwevende blokken.

Met zijn brede scala aan modules kan LOU worden geconfigureerd voor elke outdoor setting, ongeacht de grootte. Een gebogen module – de allereerste van DEDON – geeft een speciaal tintje aan het anderszins rechtlijnige ontwerp, waardoor gebogen, kronkelende of halfronde arrangementen mogelijk worden gemaakt. Wanneer de gebogen modules van achteren worden bekeken, creëren ze een landschappelijk effect, waarbij de gebogen achterkanten een beschermend gevoel van beschutting overbrengen.

DEDON en Nguyen hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar schuimmaterialen om de onderhoudsvriendelijke, weerbestendige, omkeerbare kussens van LOU te ontwikkelen. De kussens zijn opmerkelijk dun maar toch comfortabel, en kunnen snel worden opgepakt en naar binnen worden gebracht bij plotselinge regen. Tijdens de koudere maanden zorgt hun dunne vorm ervoor dat ze bijzonder gemakkelijk opgestapeld en opgeborgen kunnen worden. Het schijnbaar willekeurige, halfopen weefpatroon van LOU is gemaakt van drie verschillende profielen van DEDON – vezels in drie verschillende tinten grijs en heeft de uitstraling van licht geweven textiel. In combinatie met het brede scala aan materiaalafwerkingen van de LOU-tafels en – accessoires helpt dit textieleffect de gebruiker om een verfijnd totaalconcept te creeeren.

In aanvulling op de modules zelf biedt LOU ook dienbladen van teakhout (die armkussens kunnen vervangen of ermee worden gecombineerd), rijke keramische tafelbladen voor de verschillende modules, een salontafel met latten van massief teakhout voor de bovenkant en een roestvrijstalen bijzettafel met poedercoating die onder de modules kan worden geschoven en ze overlapt. Wanneer al deze elementen samenkomen, is het resultaat een modulair outdoorsysteem zoals nooit tevoren.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners