1007
De tuinmeubeltrends van 2022
Gepubliceerd: 12-05-2022

De zomer van 2022 staat voor de deur, dat is duidelijk te zien als je naar buiten kijkt. Tijd om je tuin weer in te gaan richten dus. Ook dit jaar zijn er weer een hoop nieuwe trends op het gebied van tuinmeubels en tuininrichting. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

1. Tuinmeubelen van duurzame materialen

Duurzaamheid is een erg belangrijk thema in de trends van 2022. We zijn ons met z’n allen meer bewust geworden van de natuur en het milieu en passen daar dus ook onze aankopen op aan. Hout is en blijft natuurlijk het meest populaire materiaal, maar mensen kiezen wel steeds vaker voor duurzame houtsoorten zoals teak hout en Douglas hout.

2. Vuurtafels

Als je regelmatig aan zee bent, ken je het vast wel: de vuurtafels op het terras. Dit zijn tafels met een ingebouwde vuurhaard, echte sfeermakers voor in het voorjaar en de zomer. Vooral als je ‘s avonds nog graag buiten zit. Vuurtafels zijn echt een grote trend dit jaar, je ziet ze op steeds meer terrassen verschijnen, ook bij mensen thuis. Vuurtafels zijn de nieuwste vorm van verwarming van een terras of achtertuin. Veel mooier dan een terraswarmer of een warmtelamp, toch?

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

3. Zwarte meubels in de tuin

Zwarte deuren en kozijnen waren al langer een populaire keuze en daar komen nu ook zwarte tuinmeubels bij. Dit jaar gaan we dus steeds meer donkergekleurde meubels bij mensen in de tuin zien. Denk bijvoorbeeld aan loungesets met donkergrijze kussens, een stoer buitenkleed of juist een zwarte tuintafel of tuinset met industrieel frame. Deze trend is een beetje het gevolg van de ontwikkeling dat steeds meer mensen donkere meubels met industrieel frame kopen voor hun huis. Dit zorgt voor een moderne look. Een mooie manier om jouw tuinmeubels aan te laten sluiten aan de inrichting die je binnen hebt.

4. Ronde vormen

Als je kijkt naar de designs van nieuwe collecties in 2022, zal het je al snel opvallen dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van ronde vormen. Organische en diagonale ronde vormen stralen wat meer luxe en zachtheid uit dan rechthoekige tuinmeubelen. Daarnaast kunnen kinderen of huisdieren zich niet bezeren aan hoeken van tafels of stoelen. Je ziet deze trend niet alleen bij de meubels zelf terugkomen, maar ook bij accessoires zoals kussens.

5. Natuurlijke kleuren in de tuin

De kleuren die je gebruikt zijn niet alleen belangrijk voor je interieur, maar ook voor de inrichting van je tuin. Een grote interieurtrend van dit jaar is het gebruik van natuurlijke kleuren. Deze trend is ook overgegaan op de inrichting van de buitenruimte. Je zult dit jaar veel groentinten voorbij zien komen in tuinen, in combinatie met bruin of grijs. Denk bijvoorbeeld aan een houten, bruine tafel met grijze stoelen. Accessoires zoals kussens en vazen zul je vooral zien in warme aardetinten.

6. Je tuin op je woonkamer afstemmen

We hadden het er eerder al kort over, maar mensen gaan steeds meer hun tuininrichting afstemmen op hun interieur. Vooral dit jaar, want het is echt een trend van 2022. De tuin wordt als het ware een verlengde van je woonkamer in plaats van een apart onderdeel van je woning. Hierdoor lijkt de woonkamer veel ruimer en kun je met mooi weer zowel van je woonkamer als je tuin genieten. Er worden tegenwoordig steeds meer overkappingen, serres en tuinhuizen gebouwd, waardoor we ook veel meer buiten gaan zitten.

7. Comfort wordt belangrijker

In het vorige punt benoemden we al dat we met z’n allen steeds meer buiten gaan zitten. Hierdoor wordt het comfort van tuinmeubels ook steeds belangrijker. Comfort is natuurlijk niet per se een trend van dit jaar, want het is altijd belangrijk geweest. Toch kijken mensen er nu nog meer naar dan ze voorheen deden, omdat ze meer tijd doorbrengen in hun tuin. Je zult zien dat er steeds meer wordt gekozen voor een fijne loungebank in de tuin met een knusse plaid of een tuinset met banken in plaats van stoelen. De inrichting van tuinen staat steeds meer in het teken van ontspanning.

8. Bamboe en rope

Als we op zoek zijn naar nieuwe tuinmeubels, kiezen we steeds meer voor duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan duurzame houtsoorten, maar ook aan bamboe of rope. Deze materialen ogen lekker natuurlijk en zijn daarnaast ook heel duurzaam. Je ziet voortaan vaak meubels die hout, rope en aluminium combineren, vooral loungesets voor in de tuin.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids