1931
De perfecte loungeset kiezen? 3 tips!
Gepubliceerd: 03-12-2019

Het is heerlijk om in je tuin te ontspannen. Lekker buiten zijn, een drankje erbij, misschien zelfs in de avond de vuurkorf aansteken… Het is dan wel zo fijn als je een goed tuinmeubel hebt om je dag buiten op door te brengen. Ben jij op zoek naar een geweldige stoel, bank of zelfs een volledige set met tafel en al?  Met onderstaande tips zul jij de perfecte loungeset uit kunnen kiezen. Winkel ze!1. Meten is weten en doe het in stijl
Stap één in het scoren van de perfect passende loungeset is om te kijken of hij (letterlijk) perfect zal passen in je tuin. Bekijk waar jij graag een tuinmeubel wilt hebben staan, en meet op hoeveel ruimte je ongeveer hebt. Het is een beetje sneu als je loungeset nét niet past op het gewenste plekje, of – nog erger - als de tuinmeubelen er maar wat klein uitzien omdat je veel te veel ruimte overhoudt. Meten is weten, dus.

Ook is het fijn als je loungeset past bij de stijl van je tuin. Heb jij je buitenruimte in bohemian sfeer ingericht? Ga dan voor natuurlijke materialen als riet of hout. Een tuinmeubel van staal past juist weer mooi in een strakker buiteninterieur.

2. Waar ga je jouw loungeset voor gebruiken?

Urenlang tafelen met vrienden op een zwoele zomeravond, lekker languit met een goed boek tijdens je middag me-time of zelfs af en toe een dutje doen in de buitenlucht – iedereen wil wat anders van een loungeset. Het is wel zo fijn als je dan ook daadwerkelijk die gewenste activiteit kunt uitvoeren op je tuinmeubel. Het is lastig om lekker onderuit te zakken in een rechtere stoel of een barset, terwijl die juist wel weer geschikt is om aan te schuiven bij een buitendiner. Stel dus ook vast waarvoor je jouw loungeset wilt gebruiken, en welke set daar goed bij past.

3. Let goed op het materiaal van de tuinmeubelen
Ook het materiaal van een loungeset is erg belangrijk: het bepaalt bijvoorbeeld de stijl van de set en of deze in je tuin past, zoals je al las bij tip één, maar het materiaal betekent ook iets voor het onderhoud. Zal de loungeset onder een afdakje staan, of moet het tuinmeubel ook goed tegen regen kunnen? Wil je het liefst een loungeset met zo min mogelijk onderhoud, zoals een wicker tuinmeubel? Dit zijn cruciale vragen voor het selecteren van de perfecte loungeset. Denk daar dus ook zeker over na!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids