6680
Creëer je eigen loungetuin
Gepubliceerd: 14-07-2014 Laatste update: 25-04-2017

Met een zelfgemaakte cocktail in je handen luister je naar de beats van een loungemuziekje op de achtergrond. De zon zakt en de schemering begint. Je leunt achterover op een loungeset..

Dit bovenstaande tafereel speelt zich niet af tijdens je vakantie op Ibiza of een Spaanse costa. Nee: dit speelt zich gewoon af in je eigen tuin! Met een paar toevoegingen aan je tuin geniet je er net zoals je dat zou doen in een luxe loungetent aan het strand.

Loungetuin: ontspannen, ongedwongen plek
Een loungetuin is een ontspannen, ongedwongen plek waar je vooral heel veel geniet, relaxed en barbecuet met vrienden en familie. Om die reden is de loungetuin vaak ook een tuin die onderhoudsvrij is. Voor het ultieme lounge- en vakantiegevoel maak je een nagemaakt strand met zacht wit zand. Plaats er twee ligbedden op en ga lekker liggen!

Een loungetuin kan niet zonder een mooie parasol of nog beter: witte gespannen schaduwdoeken. Ook mooi is een pergola of overkapping met witte wapperende doeken. Heb je een stukje muur in je tuin? Stuc deze dan met betonmortel voor een typisch Spaans uiterlijk. Als extra detail plaats je een paal met wapperende stoffen als vlag.

Water en planten in de loungetuin
Ook water mag in een loungetuin niet ontbreken. Niet iedereen heeft het budget of de ruimte voor een zwembad. Maar een kleine vijver of waterpartij kan altijd. Qua beplanting ga je los met een paar grote tropische planten in luxe grote bakken. Denk aan hoge grassen, olijfbomen, bananenbomen, palmen en oleanders.

Samen eten en genieten is belangrijk in de loungetuin. Naast tuinmeubelen om op te ontspannen mag een goede tuintafel met stoelen voor jezelf en extra gasten niet ontbreken. Voeg een buitenkeuken of barbecue aan je terras toe en je geniet de hele zomer lang van gezellige etentjes en tuinfeestjes.

Wil je naast je loungeset nog meer ligruimte creëren? Ga dan op zoek naar een mooie hangmat! De inrichting van je loungetuin kun je op verschillende manieren doen. Denk aan wit en strak of juist Boheems met gypsy patroontjes en kleuren. Zaken die in een loungetuin niet mogen ontbreken zijn: grote witte potten, fakkels, kaarsen, buitenverlichting en een geluidsinstallatie voor de loungemuziek.


Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids