357
5 tips voor het onderhouden van bamboe tuinmeubelen

Bamboe tuinmeubelen zijn populair! Dat snappen wij wel. Ze zijn namelijk duurzaam, stijlvol én milieuvriendelijk. Om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van je bamboe tuinmeubelen, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hoe je dit het beste kunt doen, leggen wij je graag uit!

  1. Maak je bamboe tuinmeubelen regelmatig schoon

Dit is een essentieel onderdeel van het onderhoud. Maak de meubels schoon met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen! Die kunnen namelijk de bamboe beschadigen. Na het schoonmaken droog je de meubels goed af. Dat voorkomt dat er vocht in de bamboe trekt, wat uiteindelijk kan leiden tot schimmelvorming.

  1. Bescherming tegen de elementen

Bamboe is van nature bestand tegen vocht. Maar langdurige blootstelling aan de zon, wind en regen kan de meubels beschadigen. Zorg er daarom voor dat je meubels onder een overkapping staan, of gebruik een beschermhoes als je ze niet gebruikt. Op die manier bescherm je je meubels tegen de elementen en gaan ze langer mee.

  1. Behandel de meubels met een speciale olie of wax

Om je bamboe tuinmeubelen extra te beschermen, kun je ze af en toe behandelen met een speciale olie of wax. Dit beschermt de meubels tegen vocht en vuil en houdt de bamboe soepel en glanzend. Zorg er wel voor dat je een product kiest dat speciaal is ontwikkeld voor bamboe meubels.

  1. Voorkom krassen en beschadigingen

Bamboe is van nature erg sterk, maar het is nog steeds mogelijk om het te beschadigen. Voorkom krassen en beschadigingen door je meubels niet te schuren of te schrapen met scherpe voorwerpen. Plaats ook geen zware voorwerpen op de meubels. Dat kan namelijk permanente afdrukken achterlaten.

  1. Onderhoud je meubels in de winter

Ook in de winter is het belangrijk om je bamboe tuinmeubelen goed te onderhouden. Berg ze op in een droge, koele ruimte om ze te beschermen tegen de kou en vochtigheid. Zorg ervoor dat de meubels volledig droog zijn voor je ze opbergt.

Hopelijk lukt het je op deze manier om je bamboe tuinmeubelen goed te onderhouden. Voor de mooiste bamboe tuinmeubelen en onderhoudsmiddelen neem je een kijkje bij Van der Garde.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners