2048
5 tips bij het kopen van tuinmeubelen
Gepubliceerd: 16-10-2018

Het najaar is eigenlijk de perfecte tijd om nieuwe tuinmeubelen te kopen. We denken er in deze tijd eigenlijk niet aan omdat we net een beetje afscheid van de tuin hebben genomen en weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. Maar juist in het najaar zijn tuinmeubelen een stuk voordeliger dan in het voorjaar. De mooiste collecties worden tegen de fijnste prijsjes aangeboden dus waarom zou jij jouw tuinset voor het komende zomerseizoen nu niet alvast voordelig op de kop tikken? Wij geven je nog een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een tuinset.

Bepaal eerst de ruimte die je hebt

snoeiguide-banner-2024.png

Dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk! Je wilt geen tuinset kopen die achteraf wat te groot is voor jouw terras. Ga dus eerst aan de slag met een meetlint en meet de ruimte op waar je de tuinset wilt plaatsen. Houd ook rekening met de ruimte die je zelf nodig hebt, bijvoorbeeld voor het achteruit schuiven van je stoel of het nog om je tuinset heen kunnen lopen. Kom je er met een meetlat niet helemaal uit dan kan je altijd, als het niet al te hard waait, met een paar kranten een soort van tuinset op je terras uitleggen. Dan krijg je een goed gevoel hoe groot die tafel nou is en hoeveel ruimte je nog overhoudt.

Ga voor kwaliteit

En dat is best een makkie, zo in het najaar als ook de duurdere tuinsets voor een prikkie worden aangeboden. Kwaliteit is voor een tuinset namelijk echt geen overbodige luxe. Koop je een tuinset van een materiaal dat maar kort meegaat, doordat het snel verweert bij slecht weer bijvoorbeeld, dan is goedkoop in dit geval ook echt duurkoop. Een tuinset heeft immers nogal wat te doorstaan. Het is, ondanks de verwennerij van het mooie weer de afgelopen tijd, niet altijd zo een mooi weer in Nederland. Je tuinset moet dus wel tegen een stootje kunnen. Koop dus een tuinset van kwalitatief materiaal, dan heb jij er langer plezier van en ook je portemonnee wordt hiervan enorm blij!

Ga voor tijdloos

Natuurlijk zijn we allemaal gevoelig voor de laatste woontrends, ook voor in de tuin! Maar sommige van deze trends zijn maar van korte duur, een soort van modegril, die gaan maar een seizoen mee en het volgende seizoen zie je er nergens meer iets van terug. Kies liever voor een tuinset die een beetje tijdloos is. Niet te opvallend maar vooral wel comfortabel! De trends kan je dan beter via de accessoires in je tuinset terug laten komen. Deze zomer zijn het felle kleuren, dus kies je voor felle kussens op je loungebank! En volgend jaar pas jij jouw bank net zo gemakkelijk aan de kleurentrends aan door simpelweg wat nieuwe kussen(hoesje)s te kopen!

Kies bewust de juiste accessoires

Wanneer je door een tuincentrum loopt, of misschien online aan het shoppen bent voor een nieuwe tuinset, wordt je overladen met allerlei extra's die leuk zijn voor erbij. Laat je niet gek maken door al dit moois maar denk goed na wat je echt nodig hebt. Vaak zien we iets leuks en bedenken we er wel een bestemming voor maar voor je het weet staat je tuin bomvol moois.. maar zo onpraktisch achteraf. Heb je een grote tuin en kan je een paar zithoekjes creëren, dan zijn een paar parasols natuurlijk geen overbodige luxe. Maar of je in elke zithoek ook fijne ligstoelen moet plaatsen of dat een bistrosetje al voldoet aan je wens is natuurlijk helemaal aan jou!

Ga zitten en geniet

Maar niet voordat je eerst de tuinset in het echie geprobeerd hebt. Natuurlijk zijn de foto's op websites prachtig om te zien en lachen de personen op de tuinsets je toe totdat de set in jouw winkelwagentje zit .... Maar neem toch maar even de moeite om de set in de winkel te gaan bekijken. Ga eens voelen hoe deze zit en of hij voldoet aan je wens. Zeker bij aankoop van een tuinset in de uitverkoop moet je goed weten wat je in huis.. in de tuin.. haalt voordat je tot aankoop overgaat.  

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids