1410
5 leuke plekken voor je tuinmeubelen

Een loungeset, of een grote eettafel met lekkere stoelen: tuinmeubelen maken dat je véél vaker in de tuin zit. Maar op welke plekken in de tuin is een loungeset het handigste, en waar staat de eettafel het leukste? Wij geven je 5 inspiratietips:

 

  1. Onder een overkapping

Een overkapping in de tuin is dé trend van de afgelopen jaren. Logisch, want in feite krijg je er zo het hele jaar door een extra stukje woonkamer bij! Een overkapping houdt de warmte beter vast, en met een terrasverwarmer erbij geniet je ook ’s winters van je loungeset. Zomers brengt de overkapping juist schaduw en houd je het veel langer vol in de tuin. Als je kiest voor een loungeset met salontafel en dikke kussens ruil je de bank in de zithoek maar al te graag in voor een uurtje frisse lucht!

  1. In verste hoek van de tuin

Een overkapping geeft veel privacy, maar maakt je tuin ook kleiner. Houd je juist van veel planten en bloemen, vogels en vlinders? Zet je tuinmeubelen dan in de verste hoek van de tuin. Onder die mooie fruitboom, met een grote vlinderstruik ernaast en een Japanse wijnbes tegen de schutting. Zo heb je privacy en ben je echt in de natuur! Je kunt hier ook een kleine bistroset of een comfortabele tuinstoel neerzetten in plaats van de loungeset.

  1. In een prieel

Zoek je een romantische plek voor je loungeset? Een prieel is the way to go! Dat hoeft niet een ingewikkeld bouwwerk te zijn; een eenvoudige houten prieel staat al heel gezellig en je zit er lekker droog. Het verschil met de overkapping is dat je deze midden in de tuin kunt zetten. Laat de poten mooi begroeien met clematis of stokrozen en de romantiek is nooit ver te zoeken!

  1. Onder de blauwe regen

Je hebt ze vast wel eens gezien: die prachtige paarsblauwe trossen bloemen die naar beneden hangen als druiven. Maak een simpel maar sterk raamwerk van hout of metaal in de tuin voor je blauwe regen en zet daaronder je tuinmeubelen neer. Dit wordt het mooiste plekje van de hele buurt!

  1. Achter glazen deuren

Een manier om het hele jaar door van je tuin, de vogels en de zon te genieten is met een glazen schuifwand tegen de achtergevel van het huis. Zo creëer je een droog en warm hoekje voor de loungeset of tuintafel: zelfs in hartje winter zit je dan lekker ‘buiten’! Een bijzondere manier om optimaal gebruik te maken van de tuin.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners