1218
4x inspiratie voor een tuinsetin jouw tuin!
Gepubliceerd: 04-05-2022 Laatste update: 13-05-2022

De lente is volop aanwezig en mensen hebben weer zin om in de tuin te gaan zitten. Een fijne tuinset kan dan natuurlijk niet ontbreken. Maar waar vind je nou zo’n fijne tuinset en waar moet je allemaal op letten bij het uitzoeken van een nieuwe tuinset?

Hieronder vind je een aantal tips en inspiratie voor het uitzoeken van een nieuwe tuinset. Zo kun jij optimaal genieten van de lente en ben je helemaal klaar voor de zomer! Kijk voor inspiratie alvast naar de tuinsets bij Van der Garde.

Let op de grootte van de tuinset

Een zoektocht naar een nieuwe tuinsetkan veel vragen opleveren. Het aanbod is oneindig groot, je kan bijvoorbeeld uit veel verschillende groottes en materialen kiezen. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren bepaalt hoe groot jouw tuinset moet worden. Uit hoeveel personen bestaat je gezin en hoeveel personen wil je bij jou in de tuin uitnodigen? Meet ook hoeveel ruimte je in je tuin hebt. Door dit te doen kun je de maximale grootte van je tuinset bepalen en weet je hoeveel stoelen je tuinset moet hebben!

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Kies een stijl uit die past bij jouw tuin

Wat voor soort tuin heb je? Is je tuin erg groen of heb je de hele tuin betegeld? Wil je de tuinset onder een overkapping plaatsen of op het gras? Het is goed om na te denken over al deze vragen. Zo kun je vervolgens bepalen wat voor stijl het beste bij jouw tuin past. Kies bijvoorbeeld voor een natuurlijke setting met een houten tuinset. Of ga voor onder de overkapping voor eentuinset van gecoat metaal. Voor elke soort tuin is er wel een passende stijl te vinden!

Kijk naar de weerbestendigheid

Vooral als je van plan bent om je tuinset in de open buitenlucht te plaatsen is het verstandig om voor een tuinset te gaan die waterbestendige kussens heeft. Deze kussens gaan niet kapot wanneer het regent. Ideaal voor in een land als Nederland! Ben je niet van plan om de tuinset in de open buitenlucht te plaatsen? Dan hoef je niet per se voor een all-weathertuinset te gaan!

Neem eens een kijkje in een fysieke tuinmeubelwinkel!

De meeste inspiratie kun je toch echt op doen in een fysieke tuinmeubelwinkel. Daar kun je zowel de stoelen uitproberen als inspiratie op doen qua stijl. Ook zie je zo veel beter wat de grootte van de tuinset is en kun je beter inschatten wat het beste in jouw tuin past! Kies uiteindelijk natuurlijk voor de tuinset die het beste bij jouw tuin past!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids