656
Marion werkt in de tuin zonder vies te worden! Hoe?
Gepubliceerd: 26-09-2022

Thuiswerken, waar dit drie jaar geleden nog een uitzondering was bleek het opeens een keiharde noodzaak door de reden die we allemaal weten. Wij hebben op de redactie een tijdje getwijfeld; is het nu een blijvertje of niet? Inmiddels kunnen we concluderen; jep, het blijft in ieder geval gedeeltelijk. Ook Marion werkt volop vanuit huis. Hoe zij dit iedere dag tóch weer een feest maakt. Daar heeft ze een aantal leuke tips voor ontwikkeld, welke dat zijn? Marion deelt ze met ons!

Woontip of werktip?

Of dit echt een woontip is? Eigenlijk niet. Het is meer een werktip. Maar nu we ons huis voor steeds meer dingen gebruiken dan alleen ‘wonen’, vonden wij ook deze tip van Marion prima in deze categorie passen. Het gaat hier namelijk om een werktip, of eigenlijk tips. Marion vertelt dat zij in het begin behoorlijk moest werken aan het thuiswerken. Hele dagen op de lip van haar partner gepaard gaande met de nodige werkdruk én het moeten wennen aan het constant thuis zijn, trokken een wissel op haarzelf én haar relatie.

Stoelendans

Tijdens één van haar lunchwandelingen vroeg zij zichzelf af hoe dit toch kon? Verschillende dingen heeft ze geprobeerd maar uiteindelijk waren het vooral twee zaken. Ten eerste moest ze steeds van plek wisselen, dan weer de keukentafel en vervolgens weer de slaapkamer. Overal zat zij met haar laptop, afhankelijk van meetings die haar partner had. Ten tweede had ze het gevoel de werkdag niet echt achter zich te kunnen laten. Ze kon aan het einde van de dag niet even een deur dichttrekken en daarmee (ook mentaal) een punt achter het werk zetten. Toen ze dit besprak kwamen zij en haar man tot een creatieve oplossing.

De tuin in

Bij gebrek aan een aparte ruimte voor hen beiden als werkkamer, besloten ze het tuinhuis om te bouwen naar een echt thuiskantoor. De verleiding is dan groot om er een ‘werkhok’ van te maken met een bureau en een pc. Maar Marion heeft dit anders aangepakt. Door dit tuinkantoor écht leuk in te richten, compleet met motiverende quotes aan de muur en fijne artikelen voelt het helemaal als haar eigen plek. Marion geeft ook eerlijk aan dat ze nooit had verwacht dat dit zó’n enorme invloed op haar werkplezier zou hebben.

Zachte prijsjes

Voor relatief lage bedragen heeft zij haar tuinhuis echt omgetoverd tot een prachtige werkplek. ’s Ochtends gewoon een ‘echte’ koffie to go mee, gemaakt door haar man. Een grappige muismat die in een woontijdschrift niet zou misstaan en zelfs feestelijke verlichting voor als het een latertje wordt. Zelfs de meest saaie kantoorbaan wordt daarmee opeens vrolijk en inspirerend.

Hoe houd je het warm?

In het voorjaar en in de herfst is het vast leuk werken in het tuinhuis, maar wordt het niet in de zomer bloedheet en in de winter steenkoud? Ook die vragen hebben we Marion voorgelegd. ‘Bij het ombouwen van het tuinhuis hebben we natuurlijk ook gelet op de isolatie en goede afdichtingen, zo hoef je ook niet bang te zijn dat er een spin over je bureau loopt of dat het er stikt van de muggen. En omdat het een relatief kleine ruimte is, is het no-time warm met een elektrisch kacheltje of een mobiele airconditioning. Als we hadden geweten dat de elektriciteitsprijzen zo zouden stijgen, hadden we ook zonnepanelen op het dakje laten aanleggen maar dit is wellicht nog wat voor in de toekomst!’, aldus Marion. Ze beaamt dat het inderdaad het mooiste zou zijn om volledig zelfvoorzienend te kunnen werken. ‘Of wellicht een klein windmolentje op het schuurtje zetten!’, grapt ze.

Kortom, de tip van Marion is heel simpel; investeer in je werkplek en vooral in jezelf. Thuiswerken is een blijvertje en werkplezier behouden én vergroten is hierbij cruciaal. Door hierin te investeren was Marion haar dipje snel verleden tijd!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide