2324
Tuingereedschap

Een belangrijke ontwikkeling in duurzaam tuinieren is het gebruik van accugereedschap. In 2017 introduceert de Zweedse tuinspecialist Husqvarna nieuwe accu’s en nieuwe accugereedschappen. Ze werken stil, stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en er zijn nauwelijks trillingen tijdens het gebruik. In combinatie met optimale bewegingsvrijheid en krachtige prestaties vormen de nieuwe gereedschappen een belangrijke innovatie voor mensen met een tuin vol groen. De nieuwe Husqvarna collectie accugereedschappen bestaat uit een heggenschaar, kettingzaag en trimmer.

Meer kracht
De nieuwe accu’s van Husqvarna zijn er in twee modellen: BLi10 en BLi20. Het belangrijkste verschil tussen beide accu’s is het vermogen en gebruikstijd. Met de BLi10 (vermogen 2,0 Ah/36V, gewicht 0,8 kg) kun je bijvoorbeeld zo’n 50 minuten werken met een heggenschaar; met de BLi20 (vermogen 4,0 Ah/36V, gewicht 1,2 kg) is dat zelfs 95 minuten. Door de zogenoemde SavE-knop op de gereedschappen in te schakelen, verlaag je het toerental en dat resulteert in een langere werktijd. De accu’s zijn uitgerust met een koelfunctie en led-indicatoren zodat je altijd kunt zien hoeveel lading nog beschikbaar is. Beide accu’s zijn te gebruiken op bestaande Husqvarna accugereedschappen en opladers.

Licht en sterk
Voor elk nieuw accugereedschap van Husqvarna geldt dat het zonder poespas te gebruiken is. Een intuïtief toetsenpaneel, eenvoudige knoppen en zeer comfortabele greep. Het design is ‘slank’ en uitgebalanceerd zodat het goed in de hand ligt en optimale wendbaarheid biedt. Daarnaast leveren de gereedschappen krachtige prestaties maar zijn ze zeer licht qua gewicht. De heggenschaar (model 115iHD45) met een messenblad van 55 cm weegt slechts 3,2 kg (zonder accu). Voor het snoeien van boomtakken of omzagen van dunne bomen is de accukettingzaag (model 120i, gewicht 3,6 kg) ideaal. Voor het netjes afwerken van de gazonranden presenteert Husqvarna de accutrimmer (model 115iL, gewicht 3,5 kg (zonder accu). Dankzij de telescopische steel pas je ‘m eenvoudig aan de eigen lichaamslengte aan en bereik je ook de moeilijke hoekjes.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners