2072
Harol zonnescherm
Gepubliceerd: 18-10-2012 Laatste update: 03-11-2017

Zomers zijn zalig. Maar af en toe kan de zon wat te opdringerig worden. Met de zonneschermen van Harol creëer je koelte en schaduw wanneer je wilt. De vele zonneschermen bieden verkoeling op maat, zodat je terras én huis heerlijk fris blijft. Met Harol maak je gewoon zelf het mooie weer.

Op terrassen die bij een muur liggen, maar waar geen plaats is voor het frame van een terrasoverkapping, vormt een zonnescherm een ideale oplossing. Een zonnescherm wordt tegen de gevel bevestigd. Komt de zon net iets te krachtig voor de dag, dan rollen twee armen een doek uit over het terras. Als specialist in zonwering biedt Harol heel wat oplossingen voor de nodige koelte en schaduw op het terras of onder het balkon.

Vijf types zonneschermen op een rij

BX260, voor elke gevel
Het zonnescherm BX260 laat zich met zijn geringe afmeting (minimale diepte van 15 cm) perfect integreren in elke gevel. Door de bijzondere constructie met brede muurconsoles kan het scherm op praktisch iedere achtergrond gemonteerd worden. Het gesloten cassettesysteem zorgt ervoor dat het doek volledig beschermd is tegen vuil en barre weersomstandigheden. De voorlijst heeft ook een geïntegreerde waterafvoer. Tot een breedte van 6 meter voorziet Harol 2 knikarmen, vanaf 6-7 meter is het scherm uitgevoerd met 3 armen en bij gekoppelde schermen (tot een breedte van 12 meter) worden 4 armen gemonteerd. Voor wie graag koelte van formaat wilt creëren!

TC130, compacte vormgeving
Het Harol-zonnescherm TC130 valt op door zijn compact ontwerp, grote verstelmogelijkheid en universele toepassing. De hoekinstelling kan je gemakkelijk aanpassen, waardoor je zelf bepaalt hoeveel schaduw je wilt. Het scherm is ontworpen uit roestvrij staal en aluminium.

PR230, aluminium afdekkappen
De PR-zonneschermen van Harol zijn te herkennen aan hun aluminium afdekkappen. De PR230 biedt een perfecte bescherming tegen te veel zon, met een breedte van 7 meter (1 deel) tot 12 meter (in 2 delen). Het zonnescherm is standaard uitgerust met een lage, ronde voorlijst met volant. Een superhandige optie is de variovolant (tot 1,5 m) die extra bescherming biedt tegen een laagstaande zon. Een speciale geleiding zorgt voor extra lange levensduur van het zonweringdoek.

LX530, luxueuze uitvoering
Zonnescherm LX530, één van de meest luxueuze uitvoeringen in het Harol-assortiment, heeft een uitval van maar liefst 4 meter. Ideaal voor een groot terrasoppervlak. Het scherm is volledig uitgerust met elektrische bediening: een simpele druk op de knop volstaat voor het openen van het zonnescherm.

CA430, efficiënte waterafvoer
De CA430 zorgt voor de nodige koelte op het terras en houdt tegelijk de zon weg van de ramen. Bij slecht weer zitten doek en scherm veilig opgeborgen in een aluminium cassette. Een vernuftig waterafvoersysteem voorkomt dat er water in de kast kan sijpelen bij een gesloten scherm. Zo blijft het doek veel langer mooi. Ook de sterke armen met ingebouwde trekveren zijn voorbereid op veelvuldig gebruik. Terwijl de sierstrips, aangepast aan de doekkleur, voor een mooi extraatje zorgen.

Trends troef: 1.001 keuzemogelijkheden
Het comfort van een zonnescherm is onlosmakelijk verbonden met de kleur van het doek. Zo bepaalt de kleurkeuze niet alleen de sfeer onder het zonnescherm maar ook de filtering van het licht, de mate van bescherming tegen ultraviolette straling en de hoeveelheid warmte die doorgelaten wordt. Lichte kleuren laten meer licht en uv-stralen door dan donkerdere schermen, maar zijn nog altijd uiterst doeltreffend: ze filteren meer dan 90% van de uv-stralen, te vergelijken met zonnebrandolie factor 50.

De acryl weefsels zijn er in effen tinten, blok- of fantasiestrepen; de polyestervariante houdt het bij een ruim aanbod unis. Op vraag kan je ook logos of andere tekens aanbrengen. Keuze genoeg dus voor een persoonlijke toets. De zonneschermen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, waarbij je kan kiezen tussen traditionele lak (glans of mat) of structuurlak (grotere krasvastheid en esthetisch).

Wat de kwaliteit van een Harol-zonnescherm betreft, daar hoef je vanuit je ligstoel niet over te piekeren. De doeken zijn duurzaam en sterk. Dat komt omdat ze behandeld zijn met een speciale waterdichte coating die vuil en vet afstoot, schimmel weert en rotvrij is. Ook alle onderdelen van het zonnescherm zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste normen. Je kan er dus van op aan dat alles uiterst stevig is, roestvrij en voorzien op lang en veelvuldig gebruik.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids