2284
Praktisch én decoratief: voor in de tuin
Gepubliceerd: 29-04-2019

Nu het buiten eindelijk warmer, lichter en groener wordt is het hoog tijd om de tuin op te knappen! Of je balkon, of je dakterras. Maak er een gezellige buitenruimte van om veel uurtjes in door te brengen de komende maanden. Wij ontdekten een paar bijzondere tuinartikelen die niet alleen praktisch zijn, maar je buitenruimte ook leuk aankleden:

 

  1. De regenton

De droge zomers van de afgelopen jaren hebben de boodschap duidelijk gemaakt: we moeten nog wat zuiniger zijn met ons drinkwater. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Drinkwater zal namelijk naar verwachting steeds duurder worden. Bovendien is het een beetje onzinnig om de tuin te sproeien met schaars en duur leidingwater, terwijl er ook regenwater beschikbaar is. Dat moet je dan natuurlijk wel eerst even opsparen, met een handige regenton in de tuin. Wat denk je van een design regenton met een mooi kraantje eraan? Zo kun je ook je emmer vullen om de auto mee te wassen (zonder strepen!), of gebruik het regenwater voor je huisdieren.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

  1. Het balkondoek

Een andere praktische én mooie uitvinding is het balkondoek: een stijlvol scherm dat je aan hethekwerk van het balkon bevestigt. Zo zit je lekker uit de wind, en kun je vaker op het balkon van de zon genieten! Maar het balkondoek geeft ook veel privacy en zorgt voor een gezellige sfeer. Je hebt keuze uit allerlei kleuren en materialen, zoals natuurlijk riet of juist vrolijk geel met wit.

  1. Insectenhotel

Misschien heb je er al eens van gehoord: het insectenhotel of insectenhuis. Dit is een nestkast voor verschillende diertjes, van bijen tot vlinders en lieveheersbeestjes. Door de verstedelijking -die steeds heftigere vormen aanneemt, zeker nu we onze tuinen vaak volledig bestraten- hebben insecten het zwaar. Met een insectenhotel help je de natuur dus een handje. Maar zij helpen jou óók! Zo bestrijden lieveheersbeestjes bladluizen en helpen bijen met het bestuiven van je groenten: erg belangrijk dus, als je graag verse groenten uit de tuin eet.

En ook niet onbelangrijk: een insectenhotel vormt een gezellige decoratie in je tuin! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat je er altijd wel een vindt die bij jou past.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids