4332
Een brievenbus kopen
Gepubliceerd: 26-06-2018 Laatste update: 10-10-2022

Wat je woonsituatie ook is, je komt niet heen om het hebben van een brievenbus. Van een klepper in de deur tot een mooi postvak aan de muur; zolang de post er maar een plaatsje vindt. Maar iedere brievenbus is natuurlijk anders. Je hebt brievenbussen in verschillende soorten, maten en designs maar ook met verschillende extra functies. Wil je een brievenbus kopen maar heb je geen flauw idee waar je op zou moeten letten? Hier vind je een aantal dingen die je zeker in overweging zou moeten nemen.

 

  1. Wettelijke criteria
    Een brievenbus kopen is meer dan alleen een leuke kleur en formaat uitzoeken. Er zijn namelijk een aantal wettelijke criteria waar je brievenbus uiteindelijk aan zal moeten voldoen. Zo moet de inwerpopening van de brievenbus groot genoeg zijn - logisch natuurlijk, de post moet wel in de brievenbus gestopt kunnen worden. De minimale afmetingen van deze opening zijn 26,5 cm lang en 3,2 cm hoog. Daarnaast mag deze opening niet te hoog, of te laag zitten. Op deze manier kan de postbode zonder risico op fysieke klachten de post bezorgen. Misschien nog belangrijker is het feit dat de brievenbus niet meer dan 10 meter van de openbare weg geplaatst mag zijn. Heb je dus een grote oprit of enorm lange voortuin, dan is het verstandig om een aparte brievenbus te plaatsen. Zo hoeft de postbode niet eerste 10 minuten te lopen voordat hij bij je brievenbus is.
  2. De hoeveelheid post
    Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar ook de hoeveelheid post die je ontvangt is zeker van belang. Zodra het postvak vol zit mag de postbode er namelijk officieel geen nieuwe post meer bij doen. Woon je dus met een groot aantal mensen in eenzelfde woning en ontvangt iedereen post op hetzelfde adres, dan heb je wellicht een groter postvak nodig dan de alleenstaande buurvrouw. Met een klepper in de deur is dat natuurlijk geen probleem, die brieven en poststukken vallen namelijk direct op de deurmat.
  3. Pakketbrievenbus
    Ontvang je veel pakketten of grote boeken? Dan is het verstandig om de mogelijkheid tot een pakketbrievenbus in overweging te nemen. Nu kun je natuurlijk een simpele plastic bak neerzetten voor de pakketten, maar dit betekent ook dat de pakketten minder goed beveiligd zijn. Zowel tegen voorbijgangers als tegen weersomstandigheden! Een pakketbrievenbus heeft een grotere opening waar bijna ieder pakket inpast. Ontvang je dus veel pakketten, dan is een pakketbrievenbus wellicht een slimme keuze.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide