3138
Je tuin onderhouden in de zomer

Het zonnetje schijnt en de wolken verdwijnen: ideaal weer om lekker in de tuin te werken. Nu is er in de zomer natuurlijk meer te ondernemen dan tijdens de koude wintermaanden. Maar wat kun je deze zomer nu allemaal doen om je tuin te onderhouden? Met deze tips is jouw tuin binnen een handomdraai weer helemaal op orde!

 

 1. Een goede voorbereiding
  … is het halve werk, en dat zeggen ze niet voor niets! Zorg er dan ook voor dat je alle benodigde materialen voor de tuin binnen handbereik hebt. Zodra de zomerkriebels opkomen en je hebt zin om in de tuin aan de slag te gaan, kun je ook direct aan de gang. Denk natuurlijk aan schepjes, harken, emmers en scharen, maar ook werkkleding voor de tuin zoals praktische tuinbroeken van Engelbert Strauss en tuinhandschoenen zijn natuurlijk erg gemakkelijk. Wanneer je alles in huis hebt kun je onverstoord in de tuin werken - zonder tussendoor een tripje naar het tuincentrum te hoeven maken!
 2. Vruchtbare grond
  Een van de belangrijkste dingen voor een goede tuin is een vruchtbare grond. Koop dan ook een flinke zak met vruchtbare grond in het tuincentrum en verspreid deze door de tuin. Zeker de onbegroeide stukken van de tuin mogen goed gemengd worden met deze vruchtbare grond. De combinatie van de huidige aarde en het vruchtbare mengsel, zorgt ervoor dat de bodem klaar is voor beplanting.
 3. Maak een plan
  Zodra de grond eenmaal gereed is voor beplanting, is het verstandig om vooraf een plan te maken. Welke planten wil je waar plaatsen, zijn het voor- of najaar bloeiers? Op deze manier kun je er vooraf voor zorgen dat de tuin het hele jaar mooi groen blijft en er ieder seizoen een nieuwe plant in bloei staat.
 4. Planten en bijknippen
  Tegen deze tijd van het jaar is het verstandiger om volgroeide planten te plaatsen; de zaadjes hadden begin maart al geplant mogen worden. Heb je al planten staan? Neem dan wekelijks even de tijd om dode of oude takken af te knippen. Op deze manier krijgen de nieuwe blaadjes en bloemen aan de planten voldoende voeding binnen, zonder dat dit verloren gaat in dode bladeren. Naast dat is het bijknippen van planten en bloemen natuurlijk ook belangrijk om de tuin er verzorgd uit te laten zien.
 5. Houd het weer in de gaten
  We hebben dit jaar een heerlijk voorjaar te pakken; veel zon en weinig regen. Dit betekent natuurlijk ook dat planten en bloemen in de tuin wat minder water krijgen dan normaal. Staat de grond er erg droog bij, neem dan de tijd om ze even bij te wateren.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners