3579
Deze zomer meer de tuin in
Gepubliceerd: 25-07-2018

Het is al dagen zinderend warm, de laatste dagen is het ook in huis bijna niet meer koel te krijgen. Heb je geen balkon of tuin dan zal je al snel verkoeling gaan zoeken aan het water, een bootje huren of een lekker drankje doen op een terras. Heb je wel een tuin dan kan je je hier lekker in vermaken als het binnen niet meer uit te houden is. Misschien heb je een fijn schaduwhoekje waar je kunt gaan zitten of creeer je een koel plekje door het plaatsen van een parasol.

 

Omdat het zo lang droog is hebben je planten hier ook aardig onder te lijden. Zet ze zoveel mogelijk in de schaduw en geeft ze in de ochtend of in de namiddag water. Zijn je plantjes iets te droog geworden kan je ze ook een half uurtje onderdompelen in een emmertje met water. Zorg er wel voor dat je de planten daarna goed uit laat lekken om schimmels te voorkomen.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Is jouw gras nog groen in de tuin of heeft de droogte je mooie groene gazon omgetovert tot een grauwe gele vlakte? Water is ontzettend belangrijk voor het behoud van je gazon. Nu met het tekort aan water krijgen we het advies om hier zuinig mee om te springen. Wil je toch sproeien doe dit dan in de avond of vroege ochtend. Zo krijgt het water goed de gelegenheid om in de grond te trekken anders zal het heel snel verdampen. Is jouw gras nog wel mooi groen maai het dan niet te kort.

Een ander klusje voor in de tuin is het verwijderen van onkruid. Tijdens het warme weer doet onkruid het ontzettend goed in de tuin. Loop dus regelmatig alles even langs en verwijder het daar waar nodig zodat het zich niet steeds sneller en verder verspreid.

Wist je trouwens dat het in deze periode heel voordelig kan zijn om je tuinset te vervangen voor een nieuwe tuinset. Bij heel veel winkels zijn de tuinsets flink afgeprijst. Zo ook de Tuinsets van Tuinmeubelen.nl. Je houd je tuinset mooi door deze regelmatig even schoon te maken met een doekje en ze in de winter binnen te zetten of als dat niet mogelijk is deze af te dekken met een beschermhoes.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids