1188
Vogels in de tuin
Gepubliceerd: 18-10-2012

Vogels in de tuin hebben het niet makkelijk in de winter; of hun voedsel is ingesneeuwd of het zit vast in de vorst. Om de vogeltjes een handje te helpen hangen veel mensen pindakorven of vetbollen op in de tuin en daar zijn de vogels dol op. Hierdoor verblijven vogels graag in de tuin en kunt u genieten van de aanwezige koolmeesjes, musjes, pimpelmeesje of roodborstjes.

Behalve met broodkruimels of andere etensresten zijn er veel meer andere mogelijkheden om vogels naar uw tuin te lokken. Wij geven u hierbij een aantal ideeën waarmee u de vogels kunt trakteren.

    • Pindakorven: deze kunt u kant en klaar bij verschillende winkels kopen, maar ook kunt u die zelf maken, maar dan bijvoorbeeld als pindaslinger. Rijg speciaal voor vogels bedoelde pindas aan een ijzerdraadje en hang deze op in de tuin. Zorg er wel voor dat u pindas koopt die speciaal voor vogels zijn bedoeld, dan weet u zeker dat ze geen dodelijke gifstoffen bevatten.
    • Vetbollen: ook deze zijn kant en klaar in de winkel te koop, maar zijn ook zelf te maken met een mengsel van fruit, nootjes en verschillende zaden. De beste basis voor de vetbollen zijn lams- en rundervet.
    • Gevulde appel: een goede traktatie is een sappige appel vol met voedzame lekkernijen. U kunt bijvoorbeeld een appel uithollen en het gat vullen met gekookte rijst, bessen, gedroogde vruchtjes en zaden. Vogels zullen er gek op zijn!
    • Gevulde sinaasappel: het bovenstaande van de appel kan natuurlijk ook gedaan worden met een sinaasappel. Uithollen van een hele sinaasappel is niet zo makkelijk, dus gebruik dan een halve. Doe er daarna een goed in water geweekt mengsel van vruchten, zaden, nootjes en muesli in.
    • Lekkernijenbrood: Verzamel een partij broodkruimeltjes en week deze in het water. Doe hierna bij de zachte broodkruimels geweekte noten, zaden en bessen en stop het in een ingevette cakeblik. Duw het mengsel wel goed in het blik. Dit kunt u ongeveer een kwartier in een matig warme oven bakken totdat de bovenkant van het brood goudbruin gekleurd is en het brood loslaat van het blik. Na het afkoelen kunt u het in delen in de tuin ophangen of op een schaal ergens neerzetten. Vogels zullen er zeker letterlijk op af vliegen! 


Wij hebben u een aantal ideeën gegeven hoe u de vogels in de tuin kunt verwennen en zo zijn er nog talloze andere producten en ideeën als de bovenstaande. Vindt u het leuk om zelf wat te maken, doe dit en geniet ervan als er vogels aan uw eigen gemaakte lekkernij aan het snoepen zijn. Wanneer u niet zo van het doe-het-zelven houdt, kunt u bij verschillende winkels (onder andere dierenzaken) van allerlei producten vinden voor de vogels in uw tuin. Wij afviseren sterk om vogelvoer in uw tuin te plaatsen of op te hangen. Niet alleen hebben de vogels er baat bij, maar uzelf ook! Het is een lust voor het oog en ook erg ontspannend om een tijdje naar rondtrippelende en snoepende vogels te kijken. Hierdoor geniet u meer van uw tuin.

Bron: hoveniersbedrijfjonkers.nl

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide