1445
Een sfeervolle tuin in de winter
Gepubliceerd: 24-10-2018

Het lijkt erop dat de zomer ons nu echt de rug toegedraaid heeft en we ons klaar kunnen maken voor de winter. De temperatuur schiet naar beneden en het wordt steeds een stukje vroeger donker, helemaal als zometeen ook de klok nog een uurtje terug gedraaid moet worden. Velen van ons laten de tuin voor wat het is en zoeken binnen warmte en gezelligheid op. Maar ook in de winter kan je nog heerlijk van je tuin genieten. Wij geven je een paar tips om de tuin sfeervoller te maken voor de winter.

 

Breng kleur in de tuin
Trek een fijne dikke trui aan en ga nog even aan de slag in de tuin. Er zijn ontzettend veel mooie planten die je tuin in de winter een prachtige kleur boost kunnen geven. Van die planten waarvan de bladeren langzaam van groen naar rood verkleuren of de winterharde gekleurde violen. Ben je niet zo van de gekleurde planten maar wil je wel meer kleur in de tuin? Kies dan voor gekleurde potten! In het tuincentrum vind je een ontzettend breed aanbod aan potten die de winter prima overleven in alle kleuren van de regenboog. Wedden dat er wel een kleurtje naar jouw zin bij zit!

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Nodig de vogels uit
Niets is leuker dan om naar vrolijk tjilpende vogels te kunnen kijken in de winter. Zet daarom een vogelhuis neer of een andere vogel trekpleister. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke vogel accessoires verkrijgbaar. Van rubberen banden die je in de boom hangt tot hele dierenhotels, voor de kleinste pietjes onder ons... Het is niet alleen superleuk om naar te kijken maar je doet er onze gevleugelde vrienden ook nog eens een enorm plezier mee

Breng warmte in de tuin
In de winter? Jazeker! Heb je wel eens gedacht aan een terrashaard voor extra sfeer? Natuurlijk kan je binnen een haard aansteken en gezellig een spelletje doen bij het knisperende vuur maar ook buiten is het heerlijk om van een terrashaard te genieten. Kleed je lekker warm aan, ontkurk je favoriete wijn en ga heerlijk genieten van het open koude weer.... en waarschijnlijk de dan ook honderdduizenden sterren aan de heldere hemel.

Feestverlichting is fun!
Oke, een tuinhaard is heerlijk maar in de winter kunnen we daar waarschijnlijk niet dagelijks van genieten. Om toch een beetje vrolijkheid in de tuin te creëren als er weer eens een flinke hoosbui over het land trekt kan je, hoe gek het ook klinkt, je tuin een heel stuk opvrolijken met... feestverlichting. Gewoon van die slingers met gekleurde lampjes die je speels langs je schuur of schutting decoreert. Laat het maar gezellig een beetje heen en weer wiebelen bij windkracht 7.... Jij ziet die grote regendruppels niet maar alleen vrolijk dansende lampjes! Wij worden al vrolijk bij het idee!

 

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids