1393
De tuin winterklaar maken: pas deze 3 tips toe

De winter is nu dan toch echt aangebroken en dus is het tijd om ook uw tuin voor te bereiden op het weer dat komen gaat. Stevige wind, striemende lang aanhoudende kou en veel vocht. Allemaal elementen waarmee uw tuin het zwaar te verduren krijgt. Waar veel mensen vaak alleen denken aan de planten is het ook zaak om andere spullen zoals een schutting of tuinmeubelen te beschermen.

 

Spullen opbergen en overdekken

Veel spullen die u in uw tuin heeft staan zijn niet bestendig tegen het hevige weer dat de winter met zich mee kan brengen. Wij raden dus aan om deze spullen goed op te bergen. Heeft u een tuinset in uw tuin staan? Dan adviseren wij u deze binnen op te slaan. Idealiter zou dit in een schuur of garage zijn, mocht dit niet mogelijk zijn dan kan dit met een goed afdekzeil. Let wel op, heeft u bijvoorbeeld Wicker tuinmeubelen dan raden wij u af deze af te schermen met een zeil. Dit kan namelijk vlekken op de meubels veroorzaken.

Schutting beschermen tegen weer en wind

Met de winter komt storm en met storm komt wind. Het is dus zaak om ook uw schutting eens goed te inspecteren. Door het grote oppervlakte dat uw tuinschermen hebben en de niet altijd aanwezige doorlaat voor lucht is ook uw schutting een mooi slachtoffer van de winter. Het is dus zaak om eens te controleren of de palen waar uw schutting op rust eens te onderwerpen aan een uitvoerige inspectie. Staan ze stevig, zijn ze nog heel en moeten ze waar nodig worden verstevigd?

Tuin winterklaar laten maken door de professional

Uiteraard zit niet iedereen te wachten op het zelf uitvoeren van al deze werkzaamheden voor het seizoen dat er aan zit te komen. In dit geval kunt u ook eens een kijkje nemen op www.tuinaanleg-concurrent.nl. Op deze manier kunt u gemakkelijk en snel al het werk dat nodig is om uw tuin winterklaar te maken uitbesteden aan de echte professional.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners