1221
bloembollen
Gepubliceerd: 01-01-2012

Bij bloembollen denken we meestal aan tulpen of narcissen. Naast deze lentebloeiers zijn er ook bloembollen die je juist in het voorjaar plant en in de zomer bloeien. Deze zomerbollen komen vaak oorspronkelijk uit tropische landen en geven een natuurlijk, kleurrijk en exotisch tintje aan de zomertuin. Juist als de bloei van de meeste tuinplanten over het hoogtepunt heen is, geven zomerbollen nog volop kleur aan de tuin.

Van bol tot beauty
Het zelf kweken van zomerbloemen is de laatste jaren weer in populariteit gestegen. Dat kweken kan via zaad, stek of bloembollen. Vanaf februari zijn zomerbollen volop verkrijgbaar en vaak kun je ze al in april en mei (zodra de kans op vorst is verdwenen) in de grond zetten. Het planten van zomerbollen is een eenvoudig klusje. Op de verpakking van alle zomerbollen staat exact aangegeven hoe ze eruit komen te zien en hoe te planten. Gedurende de zomermaanden zie je de ontwikkeling van bol naar beauty!

Tip: Plant een aantal extra zomerbollen, zodat je deze fraaie zomerbloeiers ook uit eigen zomertuin kunt plukken voor een zinderend zomerboeket!

Zomerbollen top 10

1. Dahlia

2. Crocosmia

3. Zantedeschia

4. Gladiolus callianthus Murielae (Abessijnse gladiool)

5. Lelie

6. Gladiool

7. Begonia

8. Eucomis (Ananasplant)

9. Anemone coronaria

10. Canna (Indisch bloemriet)

(bron: Internationaal Bloembollen Centrum)

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide