2902
Vrolijk je tuin op voor het najaar

Het najaar is in aantocht en dat betekend dat we weer meer binnen vertoeven en minder vaak buiten kunnen zitten. De tuin raakt langzaam een beetje uitgebloeid en de bomen verliezen hun blad. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat de tuin een ongezellige plek moet worden! Het is natuurlijk veel leuker als je naar buiten kijkt om naar een sfeervolle herfst tuin te kunnen kijken dus geven we je een paar tips om de tuin knus aan te kleden voor het najaar.

Speel met herfstdecoraties
Als je door de tuincentra loopt wordt je genoeg geinspereerd met allerlei decoraties die je tuin kunnen omtoveren tot een echte herfst tuin. Denk maar eens aan de pompoenen en kalebassen die je heel decoratief in je tuin kunt neerleggen. Bijvoorbeeld in en rondom een houten kistje of op een klein tafeltje.

Breng licht in de duisternis
Het wordt elke dag een paar minuutjes vroeger donker. Vaak schuiven we dan de gordijnen dicht omdat er buiten niet zoveel te zien valt maar je kunt natuurlijk met kaarsjes, lampjes en windlichten heel veel gezelligheid creeeren. Je hebt van die leuke gekleurde lampjes die je speels kunt ophangen of stoere windlichten. Zet een paar sokkels neer en plaats daar de windlichten op of hang nu al wat kerstverlichting op, gedrapeerd langs een hekje of een muur. Reken maar dat jij wat vaker naar buiten kijkt ondanks dat de duisternis al is ingetreden.

Een foto op tuincanvas
Niets is zo inspiratieloos als een saaie muur of schutting om tegenaan te kijken. Je kunt natuurlijk creatief met een pot verf en een kwast in de weer om er wat leuks van te maken maar een veel snellere metemarfose bereik je door een leuke foto op speciaal tuincanvas op te hangen. Je kunt een eigen foto kiezen of een mooie afbeelding op het web uitzoeken. Heb je wat leuks gevonden dan kan je de afbeelding laten printen via bijvoorbeeld www.flyerzone.nl.

Haal de vogels naar je tuin
De beste gezelligheid is natuurlijk levende gezelligheid en hoe leuk is het om naar de gevleugelde vrienden te kunnen kijken die zich tegoed doen aan al het lekkers. Je kunt een groot vogelhuis neerzetten of allemaal kleintjes in verschillende kleurtjes bevestigen aan de muur.

Overigens zijn deze tips ook prima toe te passen op een balkon!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners