1711
Bloembollen planten
Gepubliceerd: 19-09-2016 Laatste update: 22-12-2017

Schitterende kleuren en een lekker najaarszonnetje... het is volop genieten in de herfsttuin. Een van de leukste herfstklusjes is misschien wel het planten van bloembollen. De voorjaarsbodes brengen van februari kleur en fleur in de tuin. Speciaal voor tulpen, narcissen, hyacinten en andere lentebloeiers heeft groenspecialist Pokon bollengrond ontwikkeld. Een nieuwe grond die zo is samengesteld dat bollen optimaal ontwikkelen, groeien en bloeien.

 

100% natuurlijk
De nieuwe bollengrond is 100% natuurlijk en organisch. Door ingrediënten als turfstrooisel en houtvezels is de grond extra luchtig en vochtregulerend. Dat resulteert in een goede worteling van de bloembollen, biedt tevens een bescherming tegen vorst en zorgt voor optimale bloei in het (vroege) voorjaar. In de bollengrond hebben bloembollen bovendien geen last van ziekten en plagen die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld te natte grond. Het mengsel is voorzien van het RHP-keurmerk voor schone en veilige grond.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Aan de slag
Meng de bovenste laag van de tuingrond (ongeveer 20 cm) met verse bollengrond en plant de bollen met het puntje omhoog. De bollen gaan snel wortelen en in het vroege voorjaar zie je de eerste groene sprieten omhoog schieten. Niet veel later staat de tuin in bloei. Plant je bloembollen in een pot? Begin dan eerst met een laag hydrokorrels of zorg dat er een gaatje in de bodem zit. Overtollig (giet)water kan dan eenvoudig wegvloeien. Vul vervolgens met de bollengrond en plant de bollen.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids