1166
De tuin in de herfst
Gepubliceerd: 09-10-2012 Laatste update: 09-11-2017

Het najaar is een perfecte periode voor veranderingen in uw tuin. Een nieuw terras of pad, de border anders, de schutting vernieuwen of eindelijk iets doen tegen de inkijk van de buren met een pergola of zichtscherm van leibomen. U kunt overal beter bij en de grond is nog goed bewerkbaar. Wilt u iets met uw tuin, doe het dan nu of laat het doen!

Wanneer u uw hagen uiterlijk in de eerste helft van oktober vakkundig laat knippen, staan ze er zeker tot mei gegarandeerd strak bij. De hovenier doet het graag en perfect voor u. De hovenier weet als geen ander hoe u de fraaiste resultaten met voorjaarsbloeiende bollen in uw tuin bereikt. Daarbij gaat het vooral om de juiste combinaties. Bijvoorbeeld met vroegbloeiende vaste planten, zoals longkruid (Pulmonaria), Vinca of voor verwildering onder heesters. Heeft u planten die voor de vorst weer naar binnen moeten? Zoals uw kamerplanten die de hele zomer buiten hebben gestaan, maar ook uw niet-winterharde kuipplanten (ook wel oranjerieplanten genoemd). Licht en vorstvrij, maar wel bij lagere temperaturen en gezond laten overwinteren is voor heel veel mensen een groot probleem. Gelukkig zijn er hoveniers die dat tegen een geringe vergoeding van u willen overnemen. U krijgt de planten dan in het voorjaar ziektevrij en vakkundig gesnoeid terug.

TIP
Ook in het najaar is het buiten vaak heerlijk. Zeker met een vuurkorf, vuurpot, terrashaard of andere terrasverwarming en tuinverlichting. Zo kunt u nog langer genieten van uw tuin

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide