2581
Een knusse tuin in de herfst, 5 tips
Gepubliceerd: 30-08-2018 Laatste update: 16-09-2023

Ondanks dat we stapje voor stapje richting de herfst gaan hopen we natuurlijk op een heerlijke nazomer. Nog even heerlijk genieten van de tuin en de frisse buitenlucht. Mooie nazomerdagen kunnen we goed gebruiken om de tuin herfst-proof te gaan maken. Wij geven je 5 tips voor een knusse tuin waar je ook in de herfst heerlijk in en van kunt genieten.

 

1. Een overdekt terras
Wil je nog veel langer en vaker van je tuin kunnen genieten, ook wanneer het koud en nat is? Wat dacht je ervan om een terrasoverkapping te (laten) plaatsen. Je zit niet alleen het gehele jaar droog, je kunt deze ook heel gezellig inrichten. Bijvoorbeeld met een loungebank en terrasverwarmers zodat het altijd aangenaam vertoeven is op je terras.

2. Herfst sfeermakers
In de zomer geven we onze tuin altijd veel kleur met prachtige zomerbloeiers! In de herfst kan je ook heel leuk kleur in je tuin aanbrengen door een paar sierkalebassen en pompoenen neer te leggen. Deze zijn er in veel verschillende maten en kleuren en geven je tuin een hele gezellige herfst-achtige uitstraling

3. Licht en warmte met tuinverlichting
Het wordt natuurlijk elke dag weer een stukje vroeger donker. Heb jij wel genoeg verlichting in de tuin? Niet alleen voor de sfeer maar ook voor de veiligheid is tuinverlichting geen overbodige luxe. Wil je lekker op je loungeset zitten maar geen dure terrasverwarming aanschaffen dan is een vuurkorf of tuinhaard een prima alternatief. Er zijn zelfs tuinhaarden waarmee je ook kunt barbecueën. Hoe leuk is dat! het hele jaar door barbecueën en genieten van je favoriete stukje vlees.

4 Een huisje voor de vogels
Kan jij ook zo genieten van onze gevleugelde vrienden en vind je het leuk om ze tijdens de koude wintermaanden een handje te helpen. Denk dan eens aan het kopen, of zelf in elkaar knutselen van een vogelhuis. Als je er lekkere dingetjes in zet of aan hangt komen ze vanzelf een kijkje nemen. Superleuk als jij in je mooie herfst tuin kunt genieten van op en neer fladderende vogels.

5 Sla tuinmeubels in voor komende zomer
Wist je dat in het najaar in de tuincentra en online woonwinkels heel veel tuinmeubels in de aanbieding zijn! Is jouw tuinmeubel aan vervanging toe en wil je een beetje letten op je budget? Sla dan nu je slag want veel winkels moeten ruimte maken voor de kerstcollectie en doen de tuinmeubels weg voor soms nog minder dan de helft van de prijs.

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids