6979
De perfecte instagrammable herfsttuin

Terwijl jouw tuin langzaam die zomerse gloed kwijtraakt, en de winter – heel ver weg, wees gerust – loert, treden we de herfst moedig tegemoet. Ifyoucan’t beat them, jointhem: zo maak je een instagrammable tuin met de olijf, struikveronica en tuinpalmen. Niet alleen een mooie foto waard, door de diepe kleuren en verschillende vormen van deze tuinplanten komt die herfstgloed helemaal vanzelf.

 

De olijf

T7.-Olea-2018.9.png

Een mythische en heilige boom, het symbool voor vrede, de ‘boom van de hoop’ en één van de oudste soorten die wij kennen, de olijf (OleaEuropeana).

Deze klassieker ‘kan’overal. Van minimalisme tot barok, van zwart/wit tot ultramodern, de ranke en elegante olijfboom vermengt zich gemakkelijk met allerlei soorten stijlen.Met een robuuste donkerkleurige pot wordt de boom één met je strakke terras. Zet ‘m bijvoorbeeld in een witte bak met meerdere soorten en creëer een Griekse uitstraling voor je tuin.De olijfboom behoudt in de winter zijn bladeren, zo blijft je tuin zelfs in de donkere maanden groen. 

De struikveronica

T8.Hebe-2018.2c.png

Niet zulke groene vingers, wel een mooie tuin? De struikveronica (hebe) is perfect voor tuinen die weinig onderhoud nodig hebben. Een groenblijver die het balkon of terras het hele jaar body geeft. Ideaal voor die kale plekken.Niet alleen makkelijk maar ook mooi. De bloemen van de plant komen in verschillende tinten, variërend van lichtgrijs tot dieppaars. Zo is er dus een struikveronica voor iedere stijl of trend. De trossen met bloemen trekken ook nog eens vlinders en bijen aan.Doe je ook nog wat goeds voor het ecosysteem. 

Tuinpalmen

T9.Tuinpalmen-2018.5.png

De Phoenix canariensis –dadelpalm – iseen sierlijke tuinplant met een dikke stam en grote geveerde bladeren. Haal de meest geïnstagramde tuinplant in huis en creëer je eigen mini resort in de herfst met deze ‘vakantie-plant’. De bekendste palmsoort – en de beste voor je money shot, is by far de koolpalm. Van groot tot klein, rood of groen, voor balkon of terras – je kunt met deze jongen echt alle kanten op. The most versatile of them all. De naampalmlelie - yucca- is misschienmisleidend. Het is namelijk helemaal geen palm, maar hoort bij de succulenten-familie. Dit betekent ook dat de tuinplantniet veel aandacht nodig heeft, succulentenzijn gewend aan woestijnklimaat. Zet meerdere stammen in dezelfde pot voor een levendige sfeer.

Credits: Mooiwatplantendoen.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners