2850
Trendy dichte schutting maken

Een schutting van standaard horizontale schuttingplanken om en om gemonteerd, dat kan echt niet meer. We willen een mooie erfafscheiding. We vinden de buren over het algemeen heel aardig, maar we hoeven ze niet te zien als we lekker in ons eigen achtertuin aan het relaxen zijn.

 

Dichte schutting
Daarom kiezen steeds meer mensen voor een schutting van rabatdelen. Zo krijgt u een geheel dichte schutting zonder enige doorkijk. Ook zorgt een gesloten schuttingwand voor enige geluiddemping. De hoogte 180 cm wordt steeds vaker vaker vervangen voor 2 meter. Zo heeft u nog meer privacy. Qua rabatdelen zijn Zweeds rabat potdekselplanken van geimpregneerd hout of Lariks Douglas het populairst. Deze zogenaamde stapelplanken geven een speels effect. Schuttingen van overhangend rabat of gleufpalen met blokhutprofielen zijn een goed alternatief.

Even opletten
Dichte schuttingen gemaakt van rabatdelen zijn relatief zwaar, zeker als u beide kanten wilt bekleden. Zorg dus voor dikke palen, minimaal 7x7 of 8x8 cm van bij voorkeur Azobe Hardhout. Probeer verder in hoeken schuine schoren aan te brengen of een windbreker te maken in de vorm van een open stalen trellis scherm. Willen uw buren exact dezelfde schutting, dan zijn gleufpalen met stapelplanken een oplossing. De zichtzijde is dan gelijk. Wel komt dit zeer precies bij plaatsen. Als uw schutting 1 zichtzijde heeft zijn dan zijn alle type rabatdelen mogelijk. Tevens een trend is om potdekselplanken in zwart of steigerhout grijs te kiezen voor schuttingbouw. Zeer fraai is ook om dubbel lips planken van hardhout verticaal te gebruiken. Zo krijgt u optisch een grote tuin en kost het boeven moeite om over uw schutting te klimmen.

Plaatsen
Plaats palen om de circa 70 cm en begin vanaf de onderkant (blijf circa 5 cm van uw border) naar boven te stapelen. Niet te strak monteren.

Meer informatie: Gadero Rabatdelen

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners