1759
Kindvriendelijke tuin

Nu het voorjaar weer is aangebroken en we weer meer tijd buiten doorbrengen is het voor kinderen ook een opluchting om weer lekker buiten te kunnen ravotten in de tuin. Vooral voor de kleintjes is het van belang dat ze zorgeloos en veilig kunnen spelen. Daarom geven we een aantal tips voor een kindvriendelijke tuin.

 

Zandbak in de tuin
Een zandbak is een superleuke speelplek voor de kids, ze kunnen er naar hartelust kastelen bouwen of lekkere zandkoekjes bakken. Belangrijk voor kleine kinderen is om de zandlaag niet dieper dan 50 centimeter te maken. Dit om ongelukjes te voorkomen.

Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de zandbak goed schoon blijft. Dit kan je doen door de zandbak na het spelen af te sluiten met bijvoorbeeld een afdekhoes of een plank. Dit voorkomt ook dat er katten in de zandbak hun behoefte doen. Tegenwoordig zijn er ook hele handige zandbakken waarbij het deksel als je hem openklapt gelijk als zitbankje dient.

Schommelen in de tuin
Naast de zandbak vinden kinderen een schommel vaak ook eindeloos om op te spelen. Let bij het plaatsen van een schommel goed op uitstekende of scherpe punten waar kinderen zich eventueel aan kunnen bezeren. Leg onder de schommel ook rubberen tegels neer of gebruik speelzand. De tegels zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, waardoor je ook wat kleur aan de kinderspeelplek kunt aanbrengen. Neem voor leuke speeltoestellen eens een kijkje op de website van Topbuitenspeelgoed.nl. Hier vind je een ruime keuze in schommels, zandbakken en trampolines.

Let op de planten!
Naast allerlei speeltoestellen om leuke activiteiten te creeren is het ook van belang om even goed te kijken welke planten je in de tuin hebt staan. Niet elke plant is even kindvriendelijk, sommige planten zijn zelfs zeer giftig voor kinderen en volwassenen. Een aantal bekende giftige planten zijn: lelietje-van-dalen, oleander, buxus, goudenregen, kardinaalsmuts, wofskers en de taxus. Google maar eens op giftige planten in de tuin en je vind er zeker nog een aantal.

Wil je toch graag je deze planten in de tuin hebben kies voor hoge bloembakken zodat kleine kinderen er niet gemakkelijk bij kunnen.

Veilige verlichting in de tuin
Treed de duisternis weer wat vroeger in en willen de kinderen toch nog even buiten spelen dan is het fijn als de tuin goed verlicht is met veilige tuinverlichting. Op de website van Nostalux.nl vind je diverse lampen voor in de tuin zodat de kinderen 's avonds ook veilig buiten kunnen spelen.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners